Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Κείμενο για τα χθεσινά επεισόδια στην Μεσοχώρα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 9ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ

Την Κυριακή 9 Αυγούστου ’09, κάτοικοι της Μεσοχώρας, αλληλέγγυοι και αγωνιστές για την προάσπιση της φύσης διαδήλωσαν στο φράγμα της Μεσοχώρας ενάντια στην εκτροπή του ποταμού Αχελώου και τον αφανισμό του χωριού.

Η Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα συντρόφων από την Άρτα, το Αγρίνιο και την Αθήνα καλούσε επίσης τόσο στην πορεία στο φράγμα όσο και σε σειρά εκδηλώσεων από τις 4 μέχρι τις 10 Αυγούστου, πλαισιωμένη από συντρόφους από τα Τρίκαλα, τον Βόλο κ.α.

Η Αυτόνομη Συνάντηση, αγωνιζόμενη ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή όσο και στις άλλες μορφές λεηλασίας του ποταμού -όπως η αμμοληψία σε όλο σχεδόν το μήκος της κοίτης του και η εκτεταμένη αποψίλωση η οποία ξεκίνησε από τη γέφυρα Αλεξίου και θα επεκταθεί σε όλη την περιοχή που προβλέπεται να κατακλυστεί- προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που περνάει από τη στέψη του φράγματος, ο οποίος συνεχίστηκε για ένα χρονικό διάστημα και μετά την αποχώρηση των υπόλοιπων μπλοκ της πορείας.

Κατά την αποχώρησή μας, υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί απέναντι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν χτυπώντας με γκλομπ και ρίχνοντας δακρυγόνα, τραυματίζοντας συντρόφους. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες απάντησαν δυναμικά στη βία της αστυνομίας και αφού μπλοκάρησαν το δρόμο με κομμάτια βράχων οπισθοχώρησαν συγκροτημένα προς το χωριό.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ, ΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ, Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!


ανοιχτή συνέλευση Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα

[Πηγή: Athens Indymedia]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου