Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Πόλεμος προπαγάνδας

Η εφημερίδα «Μακεδονία» στο χθεσινό της φύλλο (Κυριακή 9/8/2009) δημοσίευσε πρωτοσέλιδο άρθρο για τις καταλήψεις στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το απόλυτο άρθρο-παραγγελία της αστυνομίας.

Μιλάμε για εντολή από πολύ ψηλά από την κυβέρνηση.

Το "αφιέρωμα" της Μακεδονίας τα κάνει όλα:

α) Καταγγέλει που τα κτίρια είναι κατελλειμένα και δεν γίνεται τίποτα για να φύγουν οι καταληψίες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κατάληψη Δέλτα στην οποία υποτίθεται ότι νομικά ισχύει η εκκένωση, αφού το έχουν ζητήσει οι ιδιοκτήτες.

β) Προσπαθεί να συνδέσει τις καταλήψεις με την "τρομοκρατία" με την ανάδειξη του ζητήματος των "πυρήνων της φωτιάς".

γ) Προσπαθεί να συνδέσει τον αντιεξουσιαστικό χώρο με το ποινικό έγκλημα με αναφορά στις ληστείες τραπεζών. Φτάνει σε κωμικοτραγική κατάσταση, λέγοντας ότι σε μια ληστεία μιλούσαν ρώσικα, αλλά ρωσομαθείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην τράπεζα επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν ρώσοι!!!! (ό,τι να'ναι!!)

δ) Προσπαθεί να δείξει ότι οι αντιεξουσιαστές δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και έχουν έριδες. Τα γκαζάκια στην Υφανέτ - η πλεον κρατική προβοκάτσια- τα αποδίδουν σε εσωτερικές διαμάχες των αναρχικών!

ε) Σπέρνει το φόβο για την ΔΕΘ.

ζ) Διαχωρίζει και διχάζει ΑΚ και καταλήψεις.

Παράλληλα, σήμερα στις διάφορες, γνωστές, ακροδεξιές, παρακρατικές σελίδες, αναμασάται η γνωστή - λιωμένη πλέον - καραμέλα περί Σόρος, χρηματοδοτήσεων κ.λ.π.

Προφανώς εν όψει των κοινωνικών αντιδράσεων που αναμένονται στην χειρότερη φάση της δημοσιονομικής κρίσης που έρχεται τον Σεπτέμβριο, εξαπολύεται από τις γνωστές υπηρεσίες «εθνικής ασφαλείας» ένας πόλεμος προπαγάνδας με στόχο τον ελευθεριακό και αναρχικό γενικότερα χώρο.

Το κουφάρι του παρακράτους κλωτσάει καθώς ψοφάει.

[Πηγές: Athens Indymedia, Press On Ice]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου