Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ποδοσφαιρικός αγώνας για την Γάζα... ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα.

Αναδημοσίευση απο το TVxs:

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας, αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισαν να οργανώσουν το δικό τους Μουντιάλ. Δεκάξι ποδοσφαιρικές ομάδες της Γάζας θα παίξουν με ισάριθμες ομάδες από ξένους που εργάζονται στις διάφορες διεθνείς οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα, και ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Hasta La Victoria Siempre και την ομάδα της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Tvxs.

Οι δυο ελληνικές ομάδες, στην πρώτη από τις οποίες συμμετέχουν γνωστοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές (Χουάν-Ραμόν Ρότσα, Σάββας Κωφίδης και πολλοί άλλοι) στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης: «Θα θέλαμε να είμαστε εκεί και να παίξουμε μαζί σας. Γιʼ αυτό θεωρήστε το μεταξύ μας παιχνίδι ως ένα ακόμη παιχνίδι του Μουντιάλ της Γάζας και ελπίζουμε σύντομα να συναντηθούμε, όταν τα πλοία μας θα καταπλεύσουν στη Γάζα, σπάζοντας τη βάρβαρη και παράνομη πολιορκία της». Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 5:30 το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου (πάρκο Βεΐκου).
Εκ μέρους της Hasta La Victoria Siempre, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής Σάββας Κωφίδης δήλωσε: «Εδώ και δυο περίπου χρόνια (η ψυχή μου θα ʽλεγε, από τότε που γεννήθηκα), συμβαδίζω ιδεολογικά με την «Ηasta la Victoria Siempre», μια κίνηση ανθρωπιστική, πολιτιστική, κοινωνική, μα συνάμα επαναστατική, όπου αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε σε κάθε μικρόβιο που αρρωσταίνει και ευτελίζει τον ανθρώπινο νου και ψυχή, και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα που έχουν ανάγκη βοήθειας, σε κάθε γωνιά της Γης.
Δεν θα μπορούσα λοιπόν να απουσιάζω από τη δράση της 10ης Μάη. Θα είμαι εκεί για να υποστηρίξω τον αξιοθαύμαστο αγώνα που συνεχίζει να δίνει το «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ενάντια στο στραγγαλισμό της ελεύθερης και ανεξάρτητης συνείδησης ενός καταπιεσμένου λαού που χρόνια αγωνίζεται για την ελευθερία του και ψάχνει τη χαμένη του πατρίδα.
Θα είμαι εκεί, για να ουρλιάξω στους λαούς και τα κράτη που σιωπούν και ανέχονται την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τη διεθνή αδικία, πως Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ! Θα είμαι εκεί, για να βγάλω μʼ όλη μου τη δύναμη όσο αέρα έχουν τα πνευμόνια μου και να κατευοδώσω τα πανιά του καραβιού για τη Γάζα: Hasta La Victoria Siempre».
Από την πλευρά της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ο Αμπντελγκάνι Μαζντί, μετανάστης από το Μαρόκο, δήλωσε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα σαν οικονομικός μετανάστης, κατάλαβα κι εγώ όπως και άλλοι πολλοί, τι σημαίνει το μεροκάματο στην ξενιτιά, τι είναι εκμετάλλευση, τι είναι ρατσισμός. Το 2008 εγώ κι άλλοι 14 μετανάστες κερδίσαμε τα νόμιμα χαρτιά μας στην Ελλάδα, μετά από απεργία πείνας 26 ημερών, με τον αγώνα μας αλλά κυρίως με την απίστευτη αλληλεγγύη που συναντήσαμε από χιλιάδες Ελληνες και μετανάστες στα Χανιά. Τώρα ξέρω τι σημαίνει αλληλεγγύη. Πόση δύναμη έχει. Θα σταματήσουμε την αλληλεγγύη για τη Γάζα και όλη την Παλαιστίνη, μόνο όταν πάψει η κατοχή. Γι αυτό συμμετέχω σ΄αυτό το ματς.
Και στέλνω δύο μηνύματα: 1. Προς το λαό της Γάζας: ΓΑΖΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" και 2. Προς τους συντρόφους "αντιπάλους" της 10ης Μάη: ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΓΕΡΑ».
Με την Hasta La Victoria Siempre στη συνάντηση της 10ης Μαΐου θα αγωνιστούν οι: Χουάν-Ραμόν Ρότσα, Σάββας Κωφίδης, Ηλίας Ατματζίδης, Ηλίας Πουρσανίδης, Γιώργος Ντράκοβιτς, Κώστας Μπατσινίλας, Κώστας Μουρατίδης, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Παυλίδης, Ηρακλής Δημητριάδης, Νίκος Κορομηλάς, Μιχάλης Βροχίδης, Περικλής Παπαπαναγής, Σάββας Παπάζογλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Νίκος Μάλιαρης, Τάκης Βαμβακίδης, Τάσος Κάκος.
Με την «Ένα Καράβι για τη Γάζα» θα αγωνιστούν μέλη της πρωτοβουλίας, Άραβες μετανάστες από τα Χανιά και την Αθήνα, Παλαιστίνιοι φοιτητές και νέοι από την Παλαιστινιακή Κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου