Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Μοίρασαν τρόφιμα οι «νοικοκυρές σε απόγνωση»

[Από την «Ελευθεροτυπία» - έντονα δικά μου]

Με απαλλοτρίωση σούπερ μάρκετ στην Καισαριανή «απάντησαν» στα νέα επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης αναρχικοί-αντιεξουσιαστές.

Οι «Νοικοκυρές σε απόγνωση» -όπως υπογράφουν χαρακτηριστικά στα φέιγ βολάν που άφησαν πίσω τους- μπήκαν σε σούπερ μάρκετ, γέμισαν καρότσια και καλάθια με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Στη συνέχεια μοίρασαν τα τρόφιμα σε ηλικιωμένους και άλλους περαστικούς στη λαϊκή αγορά της περιοχής, μαζί με ακόμη 20 ακτιβιστές.

Στα φέιγ βολάν που πέταξαν και είχαν τίτλο «Για τη δική μας κρίση...», αναφέρουν μεταξύ άλλων για την οικονομική κρίση ότι είναι...
«ένας ακόμη λόγος για να μειωθούν οι μισθοί, ν' αυξηθούν οι τιμές σε αγαθά πρώτης ανάγκης και να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο σαν σκυλιά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο αφόρητη... Η "απειλή" που μας κάνει να νιώθουμε τυχεροί αφού "έχουμε μια δουλίτσα" και αφού "έχουμε μια δουλίτσα" και αφού "τα βγάζουμε πέρα" και γι' αυτό είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε θυσίες στο όνομα της "εθνικής οικονομίας", των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των λοιπών διαχειριστών της μιζέριας μας. Για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα...».

«Σώστε τον καπιταλισμό. Δεν έχει βγάλει ακόμα αρκετά από εσάς», επισημαίνουν με κεφαλαία γράμματα και για την «αναδιανομή αγαθών» εξηγούν: «(...) Η δίκαιη πρακτική τού ν' αδειάζουμε τα ράφια των super markets (ατομικά και συλλογικά), απαλλοτριώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, γνωρίζοντας ότι πίσω από τα αντικλεπτικά συστήματα και τις φωτεινές βιτρίνες στοιβάζεται ο κλεμμένος ιδρώτας και ο πετσοκομμένος μισθός μας με τη μορφή εμπορευμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου