Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Παρεμπόδιση Γενικής Συνέλευσης στην ΑΣΟΕΕ με ΜΑΤ και δακρυγόνα


Γενική συνέλευση στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ είχε καλέσει για σήμερα, Πέμπτη, στη 1:00μμ, ο σύλλογος φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» εν όψει των κινητοποιήσεων για την συμπλήρωση ενός έτους από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Με αιφνιδιαστική απόφαση της πρυτανείας, όμως, η σχολή έκλεισε «λόγω αυξημένων κρουσμάτων του ιού Η1Ν1», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Το «κλείσιμο» της σχολής ανέλαβαν τα ΜΑΤ, που, από νωρίς το πρωΐ απέτρεπαν την είσοδο οποιουδήποτε στον χώρο.

Έξω από την σχολή συγκεντρώθηκαν περίπου 50 φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τους περικύκλωσαν κοντά στην πύλη επί της Πατησίων. Σύντομα η πύλη άνοιξε από μέσα και, καθώς οι συγκεντρωμένοι εισέρχονταν, η αστυνομία έριξε χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εντός του χώρου του ασύλου.

Αυτή τη στιγμή (14:15) αποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν διαβουλεύσεων με τον πρύτανη και τους φοιτητές.

2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ ενδιαφέρον που μόνο σε σχολεία και σχολές υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων του ιού. Δηλαδή σε επιχειρήσεις/εταιρίες που απασχολούν μεγάλο αριθμό προσωπικού ή σε στρατόπεδα δεν υπάρχουν κρούσματα; Αν ναι, γιατί δεν κλείνουν τις επιχειρήσεις και τα στρατόπεδα, ώστε να προλάβουν την εξάπλωση του ιού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του Ιού της διαδήλωσης :) πλάκα θα έχει στις 8 ή στις 9 Δεκέμβρη να βγάλουν ανακοινώση... "Αντε ο κινδυνος πέρασε. Όλοι για μάθημα"
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή