Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Πρόσκληση γνωριμίας από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Προσφύγων «Ηώς»

Πρόσκληση και πρόταση γνωριμίας
με τον ξενώνα φιλοξενίας αστέγων προσφύγων «Ηώς»

Την Παρασκευή στις 4 Δεκεμβρίου το βραδάκι
ελάτε να πιούμε ένα κρασί παρέα.

Ε, και; Τι είναι ένας ξενώνας φιλοξενίας προσφύγων που ίσα - ίσα χωράει είκοσι άτομα, που το ανθρώπινο δυναμικό που ασχολείται με την κάπως εύρυθμη λειτουργία του χώρου απαρτίζεται μόνο από εθελοντές, που δεν υπάρχει ούτε ένας κοινωνικός λειτουργός, ούτε ένας ψυχολόγος, ούτε... ούτε και που εντέλει τι άλλο μπορεί να κάνει από το να λειτουργεί σα ξενοδοχείο; Πέρασαν πολλά χρόνια δουλειάς, αναζητήσεων, ελπίδας, απελπισίας, αμφιβολιών και ερωτηματικών. Η ομάδα μας πότε αυξανόταν και πότε γινόταν τόση δα.

Υπάρχει σ' αυτή την ιστορία του εθελοντισμού ένα πολύ βασικό ερώτημα που αν μέσα σου βρεις την απάντησή του, τότε βρίσκεις και το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσεις, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες που συναντάς κι όλες τις τρικλοποδιές που σου βάζει ο εαυτός σου. Αν καταφέρεις να παραδεχτείς ότι μπροστά στα απίστευτα πολλά προβλήματα των προσφύγων, αυτό που εσύ προσφέρεις δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό, αν καταφέρεις να σταθείς απέναντι στον συνάνθρωπό σου με την πίστη ότι η ζωή του έχει τόση αξία όση και η δικά σου, τότε έχεις κερδίσει το παιχνίδι.

Εμείς εδώ στον ξενώνα το πιστεύουμε. Ξέρουμε ότι μια κουβέρτα δεν αρκεί και, ξεκινώντας με το ότι χωρίς την κουβέρτα θα πεθάνεις απ' το κρύο, συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας, για την πιο εύκολη ένταξή τους στην πολλές φορές εχθρική ελληνική κοινωνία, για την τόνωση της τσακισμένης τους αξιοπρέπειας. Και στο πάρε-δώσε της ζωής σας λέμε ότι όχι μόνο δίνουμε αλλά και παίρνουμε ένα σωρό όμορφα πράγματα.

Η παρουσία σας και η βοήθειά σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Φιλικά

Η ομάδα του ξενώνα
Λουκάς, Ηλέκτρα, Ασημίνα, Δάφνη

Ξενώνας «Ηώς»
Ηλία Ζερβού και Κίτσου Μπαλάσκα 2,
Κάτω Πατήσια (κοντά στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος)
Τηλ Επικοινωνίας: 6947606968

====

Σημείωση: Την πρόσκληση βρήκα στο No Budget Blog και απλώς την πληκτρολόγησα. Η συνωνυμία μου με τον Λουκά της ομάδας του ξενώνα είναι εντελώς τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου