Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Δεν Είμαστε οι Δράκοι της Γης

Γράφει η «Ερωτευμένη Σχιζοφρενής»:
Βλέπω, ακούω, διαβάζω..


Διαβάζω τις εκκλήσεις σας για ειρηνικές διαδηλώσεις. Για διαδηλώσεις που δε θα ενοχλούν.Σας ακούω να μιλάτε για κοινωνική γαλήνη κάνοντας λόγο για κοινά μέτωπα εναντίον της βίας. Να προεξοφλείτε καταστροφές, βανδαλισμούς. Κάνετε χρήση πολεμικής ορολογίας στο όνομα της τάξης.


Και αύριο θα στείλετε το στρατό σας σε πλήρη εξάρτιση.
Πάνοπλοι ένστολοι προστάτες να περιφρουρούν με τα όπλα τους την «ειρήνη». Όπλα, πυρίμαχες στολές, γκλομπς, χημικά, αύρες. Και εμείς, με μόνο όπλο την οργή που ξεχειλίζει, τα αδιέξοδα στα οποία επιχειρείτε να μας κλείσετε, το δίκιο να μας πνίγει, δυο δάκρυα που κύλησαν και δε στεγνώνουν και ένα χαμόγελο που ασφυκτιά για να ανθίσει.


Και μιλάτε για βία.
Γεμίσατε τους δρόμους με τους στρατιώτες σας. Εκείνους που τόσο μοιάζουν με τον δολοφόνο που οι ίδιοι θα δικάσετε. Εκείνους που ξυπνάνε μνήμες, αγανάκτηση.


Μιλάτε για τιμή στον Αλέξανδρο. 
Εσείς που του αφαιρέσατε τη ζωή.
Εσείς, οι νικητές της κάλπης, εσείς οι λίγοι που επιθυμείτε να ορίζετε τη μοίρα των πολλών και αυτό το βαφτίζετε δημοκρατία.


Αύριο θα συναντηθούμε στους δρόμους.
Εσείς που υπερασπίζεστε το Κράτος
(την εξουσία, την υπερίσχυση, και ας 
επαναλαμβάνομαι) και εγώ που οραματίζομαι μια πολιτεία. Όχι με την αρχαιοελληνική της έννοια. Όχι μια πολιτεία των λίγων. Όχι μια πολιτεία με δούλους. Εσείς, οι ευπατρίδες, οι άριστοι, οι εσθλοί. Και εγώ, μία από το πλήθος, τον όχλο.Εσείς που πέρυσι γδύσατε τον Αλέξανδρο από τη ζωή του. Εσείς που καθημερινά προσπαθείτε να μας γδύσετε από την αξιοπρέπειά μας, από τις φωνές μας. Που επιχειρείτε να γδάρετε τα οράματά μας, να κοιμίσετε την κρίση μας, να χειραγωγήσετε τα όνειρά μας.


Βουλώστε το επιτέλους.
Σκύψτε στις ενοχές σας και βγάλτε το σκασμό.
Δεν είμαστε οι δράκοι της γης.
Είμαστε οι δράκοι της συνείδησής σας.


Υ.Γ Ο πληθυντικός αριθμός, όπου χρησιμοποιήθηκε, χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα, θεωρώντας ότι όλο και κάποιον εκ του "'όχλου" σας θα εκφράζει.
Κάποιον, σαν τον φίλο korlaka .

Στις πολιτείες της οργής..
σε μέρη άγριας χαράς


Και επειδή δεν είμαι αγενής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου