Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι

Ένας χρόνος από την δολοφονική επίθεση κατά της κ. Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ενημέρωση (11:00πμ) : Όπως πληροφορηθήκαμε, πριν από λίγο πήρε εξιτήριο η Κωνσταντίνα. Ευχόμαστε «σιδερένια», όπως και είναι, άλλωστε.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 6:30 μ.μ.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια
Πορεία προς το Υπ. Εργασίας και την Γ.Σ.Ε.Ε.

Το βιτριόλι που έριξε στην Κούνεβα η συμμορία κράτους-κεφαλαίου-εργοδοτικού συνδικαλισμού είχε για στόχο του τις ανεξάρτητες και μαχητικές προσπάθειες εργατικής δράσης των πιο χτυπημένων τμημάτων των εργαζομένων και όλους όσους αρνούνται να γίνουν «κοινωνικοί εταίροι» της αντεργατικής πολιτικής και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Μέσα στις φλόγες της εξέγερσης του Δεκέμβρη, όμως, η δολοφονική αυτή απόπειρα λειτούργησε ως πυροκροτητής της αναγέννησης από τα κάτω μιας πρωτόγνωρης εργατικής και κοινωνικής αλληλεγγύης και μιας ανεξάρτητης από κράτος-κεφάλαιο-καθεστωτικό συνδικαλισμό ταξικής μαχητικής άμεσης δράσης.

Σήμερα, τα βιτριόλια μάς τα πετάνε κάθε μέρα στα μούτρα με τη μορφή των χιλιάδων απολύσεων, της γενίκευσης των μαύρων εργασιακών σχέσεων της ελαστικότητας και της ανασφάλειας, της ανελέητης λιτότητας, της κατάργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της ολόπλευρης τρομοκρατικής επίθεσης ενάντια στις εργατικές και κοινωνικές ανάγκες, στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, τους ανεξάρτητους χειραφετημένους μαχητικούς αγώνες.

Σε αυτή την επίθεση, η κυβέρνηση, το κράτος και το κεφάλαιο έχουν αρωγό και συνδιαχειριστή τον καθεστωτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια κάνουν ανελέητο πόλεμο στην ΠΕΚΟΠ και στις προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης βάσης των πλέον πληττόμενων εργαζομένων, που κατήγγειλαν με θράσος το κίνημα αλληλεγγύης σωματείων και συλλογικοτήτων, που κάνουν τις πλάτες στις εταιρείες και στα αφεντικά, που δεν αναγνωρίζουν μετανάστες και ελαστικά εργαζόμενους, που συμμετέχουν στο διάλογο-μαριονέτα της κυβέρνησης συναινώντας στην επίθεσή της, που υπογράφουν με τον ΣΕΒ τη νέα φτώχεια και εξαθλίωση στο όνομα της κρίσης.

Είναι απέναντί μας και θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Δεν μας εκπροσωπούν, ούτε ζητάμε την εκπροσώπησή τους. Δεν χωράμε στα παζάρια και την πολιτική τους, ούτε θέλουμε να χωρέσουμε.

Ορθώνουμε πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντί τους με την ανεξάρτητη κοινωνικοπολιτική δράση βάσης και χειραφέτησης, με συντονισμένους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, κοινωνικούς, εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, επιθετικής διεκδίκησης των αναγκών και δικαιωμάτων μας σε όλα τα επίπεδα (παιδεία, εργασία, ελευθερίες, ελεύθεροι χώροι), με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, με τους εξεγερτικούς Δεκέμβρηδες της συνολικής ανατροπής αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, για τη συνολική κοινωνική απελευθέρωση και χειραφέτηση

  • Να πληρώσουν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης
  • Να καταργηθεί το καθεστώς του δουλεμπορίου, των εργολαβιών και κάθε είδους ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • Ανατροπή της αντεργατικής αντικοινωνικής επίθεσης κυβέρνησης-κράτους-ΕΕ-κεφαλαίου
  • Φραγμός στον καθεστωτικό συνδικαλισμό. Ανεξάρτητο εργατικό κίνημα βάσης και χειραφέτησης

Με τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εποχής μας, να απαντήσουμε στην κρίση τους με την επαναστατική ανατροπή

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου