Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Λίγα αυγά, λίγες ντομάτες, λίγος Πάσχος...


Την τελευταία φορά που ο Πάσχος έφαγε αυγά, ένιωσα κάποια θλίψη. Όχι γιατί δεν τ' άξιζε, αλλά περισσότερο επειδή του δόθηκε η αφορμή (που έψαχνε) για να σκούξει.

Την επόμενη φορά θα νιώσω απλά ανακουφισμένος. Βλέπετε όταν κάποιος άνθρωπος παίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο - με το πρόσχημα της «γνώμης» ή της «άποψης» - πρέπει να αποδέχεται και τις συνέπειες των λεγομένων και γραφομένων του.

Όταν, για παράδειγμα, με πολλή ξεδιαντροπιά δηλώνει, σε άρθρο του σήμερα στην «Καθημερινή», ότι
«Το πρόβλημα, όμως, δεν ξεκινάει από τις εταιρείες καθαρισμού. Ξεκινάει από τις συμβάσεις που υπογράφουν κυρίως με φορείς του Δημοσίου.»

δηλαδή ότι δεν φταίει τόσο ο καλός ιδιώτης, αλλά το κακό κράτος, δεν νομίζω ότι εύκολο να μην εξοργιστεί κανείς με την προσπάθεια αυτού του γκαιμπελίσκου της «ενημέρωσης» να κάνει ιδεολογική προπαγάνδα ακόμα και πάνω στις πλάτες των καθαριστριών/καθαριστών (και όλων των «ενοικιαζόμενων» - που είναι πολλοί).

Προσπαθεί, βέβαια, να μαζέψει τα αμάζευτα, λέγοντας
«Κανονικά ουδείς θα έπρεπε να καταθέσει προσφορά γι’ αυτήν την παράλογη προκήρυξη»
αλλά, κατ' αυτόν, η λύση είναι... να παραμείνουν οι υπηρεσίες καθαρισμού στους ιδιώτες και να μην υπάρξει καμμία νομοθετική ρύθμιση για τις συνθήκες εργασίας τους:
Επομένως, οι υπηρεσίες καθαρισμού ορθώς γίνονται outsourcing. Απλώς πρέπει σε ολόκληρη την αλυσίδα να τηρούνται οι νόμοι. Και του κράτους και της λογικής.

Πρέπει κάποιος να είναι ή ηλίθιος ή βαλτός για να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως - όχι μόνο εδώ, σε όλες τις χώρες - η εφαρμογή των νόμων γίνεται πάντα ανάλογα με τις «άκρες» (οικονομικές ή πολιτικές) που έχει ο καθένας.  Και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μανδραβέλης ηλίθιος δεν είναι.

Άρα, είναι και πολύ επικίνδυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου