Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Φως στην υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

«Έθνος» - 10/12/09

Φως στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της 45χρονης συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα φαίνεται ότι κατόρθωσε τελικά να ρίξει η Αστυνομία. Εναν χρόνο μετά το χτύπημα που δέχθηκε με καυστικό υγρό, προκαλώντας βαρύτατες βλάβες στην υγεία της, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και λίγα 24ωρα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες για τον οργανωτή της επίθεσης εις βάρος της κυρίας Κούνεβα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι επιχειρηματίας που σχετίζεται με εταιρεία καθαρισμού.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν χθες ότι «κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η δήλωση- το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου- του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είπε ότι σύντομα αυτή η υπόθεση θα εξιχνιασθεί». Οι ίδιοι αξιωματικοί επεσήμαναν ότι «είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες που η έρευνα αποκτά συγκεκριμένη κατεύθυνση.Κύριο μέλημά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τους φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης και να αποφύγουμε νέα λάθη που μπορεί να καθυστερήσουν την έρευνα. Τον ηθικό αυτουργό τον ξέρουμε».

Το περιστατικό εις βάρος της 45χρονης καθαρίστριας των ΗΣΑΠ σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου στα Πετράλωνα, όταν δύο άγνωστοι έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της μαχητικής συνδικαλίστριας. Η κυρία Κούνεβα είναι γενικός γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) και εργαζόταν, την τελευταία πενταετία, στην εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ με έδρα τον Πειραιά, η οποία ανελάμβανε έργα καθαρισμού δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών.

Τις τελευταίες ημέρες η έρευνα εστιάστηκε στο πρόσωπο ενός επιχειρηματία που φέρεται να είχε ενοχληθεί από τη συνδικαλιστική δράση της καθαρίστριας. Στα τέλη Νοεμβρίου του 2008, ο επιχειρηματίας φαινόταν εξοργισμένος μαζί της επειδή με τη δράση της έβλαπτε τα συμφέροντά του. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το τελευταίο διάστημα τις σχέσεις του επιχειρηματία με ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι είναι πιθανό να ανέλαβαν έναντι αμοιβής τη δολοφονική επίθεση.

2 σχόλια:

  1. Για μένα ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν τα γεγονότα με λεπτομέρεις και τα πρόσωπα. Η κατάσταση είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και χάρει στα blogs) και ήταν στοίχημα για το Χρυσοχοϊδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ. Άλλωστε, αν συνεχιζόταν η αδράνεια θα εξετίθεντο κατά τον χειρότερο τρόπο. Ήδη έχουν εκφραστεί υπόνοιες (ενδοκομματικής) διαπλοκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή