Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

βρε ΠΑΣΟΚ, επαναδιαπραγμάτευση με COSCO ή με λιμενεργάτες;

[Αναδημοσίευση από το μπλογκ «Ροΐδη Εμμονές»]

(απατεώνες)

OLP


απαντώ: Επαναδιαπραγμάτευση μόνο με τους λιμενεργάτες, συζήτηση με λιμενεργάτες, όλα και όλοι εναντίον των λιμενεργατών. Τελεία.

Δεν είναι έντιμο να πάρω θέση για το αν πρέπει ή όχι να συνεχίσουν την απεργία οι λιμενεργάτες, γιατί δεν έχω στα χέρια μου στοιχεία αρκετά που να μου το επιτρέπουν… Όμως ας δούμε τι ακριβώς έλεγε το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση και λίγο πριν τις εκλογές.


Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση;
Η ΝΔ ξεπούλησε στην κινέζικη πολυεθνική δυο από τις τρεις προβλήτες του ΣΕΜΠΟ. Το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει την παράδοση και της τρίτης προβλήτας. Τι έλεγε όμως από τη θέση της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ για την παράδοση του ΣΕΜΠΟ;

1. Τον Απρίλιο του 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με θέμα: «Τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση»(!!!). Στο κείμενο της Ερώτησης ανέφερε: «Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης» για την «πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας», η Ελλάδα «θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών». Και καταλήγει: «Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη».

2. Στις 10 Μαΐου 2008 η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ελπ. Τσούρη δήλωνε: «Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση για την απόφασή της να πουλήσει εθνικής σημασίας, αλλά και ασφάλειας, περιουσιακά στοιχεία, (…) ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί βιώσιμη επιλογή, λόγω της κερδοφορίας και της δυνατότητας χρηματοδότησης των υπό εξέλιξη επενδυτικών τους σχεδίων και, επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

3. 10 Γενάρη 2008, Ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι, πίσω από τον “μεταρρυθμιστικό μανδύα” που ενδύεται, επιχειρεί να κρύψει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές επιλογές της, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν στόχο το ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα».

4. Στις 3 Μαρτίου 2009, Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πειραιά και Νήσων με ανακοίνωση της σημείωνε: «Η διαδικασία ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ήταν στημένη και προαποφασισμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού (…) όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στη διαφύλαξη του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ (…) Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών και δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να ανατρέψει μια ακόμα πράξη ντροπής της ΝΔ»…

5. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2009: «Ουσιαστική και σε βάθος επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης μεταξύ COSCO-ΟΛΠ για τον ΣΕΜΠΟ -την οποία από την αρχή κατήγγειλε ως αδιαφανή και και προκλητικά ευνοϊκή για τον ανάδοχο εις βάρος του Δημοσίου- εξαντλώντας όλες τις νομικές, θεσμικές και πολιτικές δυνατότητες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο προκειμένου να κατοχυρώσει το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα, υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ…»

6. … και (μέσω πολιτικής εκπροσώπου του του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή) «Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, είχε καταγγείλει τη μονοπωλιακού χαρακτήρα εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ, των πιο προσοδοφόρων δραστηριοτήτων του ΟΛΠ, ακολουθώντας, μάλιστα, προβληματικές και αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες, χωρίς να διασφαλίζεται ο ελεύθερος και δίκαιος ανταγωνισμός, χωρίς να προστατεύεται το εμπόριο, ο καταναλωτής, τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και το δημόσιο συμφέρον».

7. … και «Είναι γνωστό ότι η σύμβαση του ΟΛΠ, που επικύρωσε στη Βουλή, η κυβερνητική πλειοψηφία, βρίθει από λεόντειες, υπέρ του αναδόχου, διατάξεις, με παντελή απουσία του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου του Δημοσίου. Η εκ των υστέρων, μάλιστα, επιβολή, με νομοθετική ρύθμιση, επιπλέον φορολογικών ρυθμίσεων-διευκολύνσεων, για μία ξένων συμφερόντων εταιρεία, εκχωρώντας δικαιώματα που, μέχρι σήμερα, κατείχε μόνο το ελληνικό Δημόσιο, ανέγειρε πρόσθετα σοβαρά θέματα διαφάνειας και νομιμότητας των διαδικασιών του διαγωνισμού».

8. … και «Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαίωσαν πλήρως τις θέσεις μας, και επιβεβαίωσαν την ανευθυνότητα και την προχειρότητα των χειρισμών της κυβέρνησης. Τώρα, εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής της. Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα εξαντλήσει όλες τις νομικές, θεσμικές και πολιτικές δυνατότητες, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, προκειμένου να κατοχυρώσει το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα, με ουσιαστική και σε βάθος επαναδιαπραγμάτευση».

9. … και δείτε τι έλεγε ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου το 2008 για «Το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην COSCO (προσέξτε ύφος!)

Με όλα τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ –όπως αντιλαμβάνεστε – αποδεχόταν το αίτημα των εργαζομένων στον λιμένα του Πειραιά, που ζήτησαν πάγωμα της διαδικασίας μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση…

Η ομοβροντία κατασυκοφάντησης των λιμενεργατών από μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό είναι απολύτως τυχαία…

1. Τυχαία ανήκουν η Καθημερινή και ο Σκάι στον εφοπλιστή κ. Αλαφούζου αλλά και στον εφοπλιστή κ. Μαρινάκη.

2. Τυχαία ο ANT1 ανήκει στον εφοπλιστή κ. Κυριακού.

3. Τυχαία Ο Ελεύθερος Τύπος αγοράστηκε από τον εφοπλιστή κ. Ρέστη, ενώ ανήκε σε άλλον πάλι εφοπλιστή, τον κ. Αγγελόπουλο.

4. Τυχαία στον όμιλο Λαμπράκη περάσαμε πλέον τον όμιλο ΔΟΛ – (εφοπλιστή) κ. Ρέστη, ο οποίος κατέχει και μεγάλο μέρος του Mega μαζί με τον όμιλο Μπόμπολα.

5. Τυχαία το STAR ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Βαρδινογιάννη.

6. Τυχαία Μέρος του καναλιού ALTER κατέχει και η Marfin του εφοπλιστή Βγενόπουλου.

7. ….και τέλος Τυχαία «Το Πρώτο Θέμα», φλερτάριζε με τον εφοπλιστή Λασκαρίδη, αλλά ακόμη δεν, αργότερα βλέπουμε.

Ο «Ιός» αναφέρει: Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ έχουν περάσει σε 4-5 επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς ομίλους, που είναι και ανά δύο ή ανά τρεις συνεταίροι. Μεγάλα δημοσιογραφικά και πολιτικά ονόματα σχετίζονται άμεσα (με γάμους) και έμμεσα (με κουμπαριές) με εφοπλιστές. Από το “βασικό μέτοχο” περάσαμε στο …βασικό εφοπλιστή. Παρόλες αυτές τις σχέσεις, όχι και τόσο εμφανείς στα μάτια και στα αυτιά των πολιτών, εξακολουθούν να αυτοπροβάλλονται σαν αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης. Ποιός όμως μπορεί να πιστέψει την αμερόληπτη στάση ενός αναλυτή με κουμπάρο εφοπλιστή ή με εργοδότη που μεσολάβησε στην υπογραφή της συμφωνίας ΟΛΠ-Cosco;

Απατεώνες!

Πηγές:
Ριζοσπάστηςin.gr mediashippingΙός / φωτογραφία ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου