Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

«Στα πρότυπα παραστρατιωτικού χτυπήματος» η επίθεση κατά του «Buena Ventura»


Διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

«Επίθεση στα πρότυπα παραστρατιωτικού χτυπήματος χαρακτηρίζουν οι διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη τη βομβιστική επίθεση σε στέκι αντιεξουσιαστών, τα ξημερώματα της Τρίτης.»

«ο αυτοσχέδιος μηχανισμός μεγάλης ισχύος, αποτελείτο από πυροσωλήνα και εκρηκτική ύλη (πιθανότατα πυρίτιδα), στον οποίο είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά θραύσματα, βίδες και καρφιά.»

«Η αστυνομία στρέφει τις έρευνές της σε κύκλους ακροδεξιών, οι οποίοι δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν τυφλές επιθέσεις.


'Η συνδεσμολογία του μηχανισμού και κυρίως το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν θραύσματα μετάλλου φανερώνουν ότι οι δράστες είχαν γνώση στρατιωτικών μεθόδων κατασκευής βομβών και ανορθόδοξου πολέμου. Φάνηκαν όμως άπειροι καθώς η βόμβα τοποθετήθηκε έτσι ώστε το ωστικό κύμα να εκτονωθεί προς την αντίθετη πλευρά', εξηγούν στην εφημερίδα αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι παρόμοιος μηχανισμός (πυροσωλήνας, μπαρούτι) μικρότερης όμως ισχύος, είχε χρησιμοποιηθεί και πριν από έξι μήνες στην επίθεση κατά του αριστερού στεκιού 'Σφεντόνα' στη Θεσσαλονίκη.»

Τελικά φαίνεται ποιοί είναι οι «τρομοκράτες», ποιοί κάνουν «τυφλά χτυπήματα» και ποιοί «αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με τον υπόκοσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου