Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Αποχή συσσιτίου και απεργία πείνας στις φυλακές από τις 11 Νοεμβρίου


Οι κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα Γρεβενών έβγαλαν την εξής ανακοίνωση:

Η προηγούμενη κυβέρνηση μας παραπλάνησε, καθώς με τον τελευταίο νόμο 3727/2008, του οποίου ζητάμε την κατάργηση, επιχειρήθηκε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια.

Αυτή η προσπάθεια και κατάσταση έχει ως συνέπεια τη δημιουργία ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος στη χώρα. Οι οικογένειας πέφτουν θύματα τεράστιας κοινωνικής αδικίας, καθώς δαπανούν το υστέρημά τους, δανείζονται και εκποιούν την περιουσία τους για σώσουν τους ανθρώπους τους.

Ζητάμε από εσάς, τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την εκπλήρωση των παρακάτω αιτημάτων:


1. Άμεση εφαρμογή της απόφασης πλαισίου 2004/757 ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρώπης, διότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού ποινικού δικαίου και να υπερισχύσει από κάθε άλλη, αντίθετη, διάταξη νόμου.

2. Μείωση ορίου έκτισης ποινής για την υφ' όρου απόλυση από τα 4/5 για ναρκωτικά με επιβαρυντικές περιστάσεις (άρθρο 23) και τα 3/5 για τα άλλα αδικήματα που ισχύουν τώρα. Η έκτιση της ποινής να μειωθεί στα 3/7 για να γίνει αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

3. Άμεση, χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις η εφαρμογή της χορήγησης άδειας αναστολών και λοιπών ευεργετημάτων με μείωση τουλάχιστον του ορίου εκτίσεως της ποινής.

4. Δυνατότητα των αλλοδαπών κρατουμένων να εκτίσουν την ποινή τους στη χώρα από όπου προέρχονται, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συμφωνίες με την απόφαση της 21/03/1983.

5. Δίκες και αποφάσεις να γίνονται βάσει αποδείξεων και νόμου και όχι με αποχρώσες ενδείξεις.

Με αυτήν την επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα, Τετάρτη 11/11/2009 ξεκινάμε αποχή συσσιτίου και στη συνέχεια απεργία πείνας, όλοι εμείς οι κρατούμενοι στις φυλακές της Ελλάδας.


Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1103432

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου