Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις στελεχών (νυν Υπουργών) του μΠΑτΣΟΚ περί κουκουλονόμου όταν ήταν στην αντιπολίτευση

Το χθες και το σήμερα τριών «αντιεξουσιαστών συντρόφων» από την κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης»





"Η αύξηση των ποινών για εγκλήματα που διαπράττουν οι κουκουλοφόροι αγγίζει τα όρια του ανυπόφορου αστείου, γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι ποινές, αλλά η αδυναμία της Αστυνομίας να αποτρέψει τα σχέδια των κουκουλοφόρων και να τους συλλάβει"

Χ. Καστανίδης (πρώην Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Δικαιοσύνης), 19 Μάρτη 2009

"Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη βία των κουκουλοφόρων! [...] Όμως, δεν θα κατασταλεί παραβιάζοντας πλήρως την αρχή της αναλογικότητας των ποινικών διατάξεων, ανατρέποντας δηλαδή όλη την ισορροπία του Ποινικού Κώδικα, παίρνοντας αδικήματα που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης –και μάλιστα μεσαία ποινή φυλάκισης- και μετατρέποντάς τα σε κακουργήματα –και μάλιστα πάνω από μεσαία κακουργήματα- επειδή ο δράστης είναι πιο επικίνδυνος γιατί φοράει κουκούλα.
[...] Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι και η μόνη διάταξη η οποία υπάρχει στον Κώδικά μας από το 1976 που καθιστά στοιχείο αυξημένης επικινδυνότητας την κουκούλα, έχει δυστυχώς μείνει ανενεργός επί τόσα χρόνια, από το 1976. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν αποδίδουν".

Ευ. Βενιζέλος, 23 Ιουνίου 2009

"...Οι ρυθμίσεις αυτές καθαυτές είναι αστείες. Πέραν του ότι δεν στέκουν νομικά, θα πέσουν και αυτομάτως σε αδράνεια διότι πολύ απλά προσκρούουν πρακτικά στην ίδια την κοινή λογική. Αυτό που με ανησυχεί και πρέπει να ανησυχεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες είναι η βαθιά συντηρητική και αναχρονιστική στροφή που επιχειρεί με τέτοια μέτρα η κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι το ακροατήριο στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ..."

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης), 22 Μαρτίου 2009


από την κεντρική σελίδα του http://athens.indymedia.org/

2 σχόλια:

  1. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ασυνέπεια βλέπεις σε όσα είπαν τότε και όσο κάνουν τώρα (στο λίγο έστω αυτό διάστημα). Διάβασε πίσω από τις λέξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!

    Αναμφίβολα διαβάζω να λένε:
    «μα τί γελοιότητες είναι αυτές με την κουκούλα! Δεν χρειάζονται νόμοι, περισσότερη καταστολή χρειάζεται!»

    Το θέμα εν προκειμένω όμως είναι ότι αποδεικνύονται και σ' αυτό ασυνεπείς, φορτώνοντας τους 5 από τους 8 συλληφθέντες στην νίκαια με τον κουκουλονόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή