Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος

Ποιος ο λόγος να δυσφημήσει ένας Μεγαλοδημοσιογράφος έναν υπουργό Περιβάλλοντος;
Θα το θέσω λίγο διαφορετικά. Η ταρίφα ενός δημοσιογράφου μεγέθους Θέμου Αναστασιάδη για να αναλάβει ένα "δίκαιο" αγώνα είναι τετραψήφιος αριθμός, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανοιχτή αντιπαράθεση με έναν Υπουργό. οπότε μιλάμε για τρελά λεφτά.
Υπάρχουν 2 ειδών Buisness που μπορεί να κάνει ένας Μεγαλοδημοσιογράφος:


α)Εκβιασμός: Γνωστή και μη εξαιρετέα τακτική ενός άλλου παρόμοιου κύρους Δημοσιογράφου, που περιλαμβάνει το άνοιγμα φακέλων που πρέπει να μείνουν κλειστοί με σκοπό την εκβιαστική απόσπαση χρηματικών ποσών

β)Χορηγός: Αυτό περιλαμβάνει την παρουσία ένος εντολέα ο οποίος πληρώνει για να βγει στην επικαιρότητα ένα θέμα.

Χωρίς να ξέρω την κα. Μπιρμπίλη υποθέτω ότι είναι πολύ μικρή για να έχει μπλεχτεί σε βρωμοδουλιές, και ύστερα οι "μεγάλες αποκαλύψεις" του κου Αναστασιάδη, ουσιαστικά δεν είχαν ούτε ένα υπονοούμενο για κάτι που κρύβεται από πίσω. Οπότε η περίπτωση του εκβιασμού απορρίπτεται (εάν και πιστεύω ότι υπάρχει η περίπτωση να υπάρχει από πίσω ένας εκβιασμός, αλλά διαφορετικού τύπου).

Εάν λάβουμε υπόψιν την παρουσία Χορηγού/Εντολέα καταλήγουμε σε 2 συμπεράσματα:

1)Το μισοάδειο ποτήρι: Δηλαδή η θεωρεία του να σκάρωσε η ίδια η κα Μπιρμπίλη (ή το κόμμα) για να στραφεί η δημοσιότητα στο πρόσωπό της.

2)Το μισογεμάτο ποτήρι: που θέλει την κα. Μπιρμπίλη ιδεαλίστρια πολέμια των σκοτεινών συμφερόντων έτοιμη για δράση που μόλις έπεσε θύμα εκβιαστικής επίδειξης Ισχύος για να καθίσει στα αυγά της. Στην περίπτωση που συνέβη το δεύτερό, πιθανολογώ ότι θα αναμένουμε εξελίξεις στα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο.

Αυτές κατά την γνώμη μου είναι και οι δυο πιο πιθανές εκδοχές... αφού την αλήθεια δεν πρόκειται να την μάθουμε, ας κάνουμε ένα καφέ, ας ανάψουμε ένα τσιγάρο, και ας περιμένουμε τα χειρότερα (ως συνήθως).

Τα σέβη μου

[Αναδημοσίευση από «Το Φάντασμα των Εξαρχείων»]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου