Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αυτοκτονίες και ψέματα... οι δύο θανάσιμες πληγές της κοινωνίας


Είμαι προβληματισμένος..

Πριν προλάβω να απλώσω καλά καλά την σκιά μου, έφτασαν στα χέρια μου τα χαμπέρια του Προ.Πο (Υπουργείο Προστασίας Πολίτη) και απο την στιγμή που διάβασα ότι διάβασα, κατάλαβα ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να γράψω για αυτό.

Για να μην παρεξηγηθώ, τον κο. Χρυσοχοίδη δεν τον έχω σε καμία υπόληψη ενώ εδώ και 10 μήνες ανήκω στους Ανθρώπους που δεν εμπιστεύονται ούτε για αστείο την Ελληνική Αστυνομία.

Παρολάυτα ο χορός μου με τα δεδομένα αυτής της ιστορίας είναι επιτακτική ανάγκη να είναι αμερόληπτος, αφού ότι και από τα δύο και εάν συμβαίνει, δεν είναι για καλό.


προτού αναλύσω το οτιδήποτε θα σας πω το τι ακριβώς έγινε και τι ακριβώς ήταν αυτό που διάβασα:

Αυτό που διάβασα ουσιαστικά, ήταν η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη, ότι αποτράπηκε η ομαδική αυτοκτονία μέσω internet 14 ανθρώπων 9 ανήλικων και 5 ενήλικων.
Το διάβασα απο το Ξακουστό Blog Χαμομηλάκι, το οποίο εναδημοσίευε τα εξής (είναι σημαντικό να σας τα μεταφέρω επι λέξη):

Σχεδίαζαν στο Internet ομαδική αυτοκτονία

Οι λόγοι για τους οποίους οι επίδοξοι αυτόχειρες εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν ήταν ψυχολογικά προβλήματα.
Δεκατέσσερις νέοι άνθρωποι μεταξύ των οποίων και εννέα ανήλικα παιδιά επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ομαδική αυτοκτονία μέσω διαδικτύου.
Εντοπίστηκαν από προληπτική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ενημέρωσε τους γονείς.
Αφού μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα συγκεκριμένα μηνύματα, ζητήθηκε άρση απορρήτου και εντοπίστηκαν ψηφιακά τα στοιχεία των διαχειριστών.
Το ένα από τα παιδιά κατανάλωσε αλκοόλ και χάπια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι συννετέχοντες στη συνομιλία βρίσκονται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.
έθνος


Στην συγκεκριμένη ανάρτηση (με κρύους ακόμα του κινητήρες) σχολίασα για το πόσο λυπηρό είναι αυτό και μου έκανε και εντύπωση πως κανένας δεν κατάλαβε τίποτα και τους ανακάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρώτη, (μιλάμε για 14 ψυχές τώρα, με διαφορετικό κοινωνικό περίγυρο ο καθένας, και φυσικά το διαδίκτυο σφύζει από εθελοντές οι οποίοι επιτηρούν αυθόρμητα το διαδίκτυο), ενώ δεν πήρε κανένας χαμπάρι.

Συνεχιζοντας το ταξίδι μου στα άδυτα του internet εντόπισα μια ανάρτηση η οποία εξέφραζε την άλλη όψη του νομίσματος, την οποία λόγω κρύου κινητήρα άργησα να αντιληφθώ.

Την άποψη την διάβασα στο Blog το Λημερι και είχε τον τίτλο "Xρυσοχοίδη τι μούφες είναι πάλι αυτά περι αυτοκτονιών στο Internet"

Το άρθρο αυτό μιλούσε περί Ιντερνετικής Μυθοπλασίας του κύριου Χρυσοχοίδη για εκπλήρωση διαφόρων μικροπολιτικών σκοπών, (τους οποίους όμως θα τους αναλύσουμε).
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω, ότι το να λέει ψέματα ο κος Χρυσοχοίδης δεν είναι κάτι πρωτότυπο, (Τα ποσοστά Ψέμματος ή αλήθειας ειναι 50%-50%, εξαρτάται την ημέρα που θα τον πετύχεις).

Το θέμα είναι ότι αυτή η ιστορία με προβλημάτισε ηθικά και νοητικά και αποφάσισα να γράψω μερικές σκέψεις. πηγαίνοντας λοιπόν στην Αρχική πηγή Ανακάλυψα ακόμα κάτι. Αλλά για να το καταλάβετε πρέπει να κάνετε την σύγκριση:

Σχεδίαζαν στο Internet ομαδική αυτοκτονία

Οι λόγοι για τους οποίους οι επίδοξοι αυτόχειρες εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν ήταν ψυχολογικά προβλήματα

Την αυτοκτονία δεκατεσσάρων νέων ανθρώπων και συγκεκριμένα δεκατριών Ελλήνων και ενός αλλοδαπού στο εξωτερικό, εκ των οποίων οι εννέα είναι ανήλικοι και οι πέντε ενήλικες, απέτρεψαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ίντερνετ μηνύματα απελπισίας και αναγγελίες για αυτοκτονίες, καθώς περιόδευαν για προληπτικούς λόγους στο διαδίκτυο το τρίμηνο από 14 Ιουλίου έως 14 Οκτωβρίου.

Οι λόγοι για τους οποίους οι επίδοξοι αυτόχειρες εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν ήταν ψυχολογικά προβλήματα, που προέρχονταν κυρίως από ανεργία, οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις και άλλα παρόμοια.
Σε μια περίπτωση, νεαρός ενώ συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου online, έκανε ταυτόχρονα χρήση αλκοόλ και φαρμάκων, με αποτέλεσμα αφού εντοπίστηκε και ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του να μεταφερθεί σε κρατικό νοσοκομείο, όπου σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Οσον αφορά στον αλλοδαπό ενημερώθηκε η Ιντερπόλ μέσω της οποίας ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του.

Για όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συνδρομή ψυχολόγων, τους οποίους έφεραν σε επαφή με τις οικογένειες για να παρέχουν την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη στους νέους.

Παράλληλα, για όλες τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Δεν ξέρω άμα προσέξατε την διαφορά... αλλά το κείμενο στο έθνος προφανώς έχει διορθωθεί.. αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, (μπορεί απλά να μην άρεσε απλά στο αρχησυντάκτη, αφού το πρώτο ήταν απαράδεκτα ασαφέστατο), αλλά από την άλλη μπορεί ίσως να σημαίνει και κάτι.

Και αυτή η ιστορία λοιπόν είναι ένα ποτήρι. Ένα ποτήρι με το βαρύ ποτό της θλίψης μέχρι την μέση. Το εάν θα προτιμήσετε την θλίψη που σας κερνώ, να την πιείτε σε μισοάδειο ποτήρι ή σε μισογεμάτο, αυτό είναι δικιά σας υπόθεση... εγώ πάντως άμα τελειώσετε προσφέρομαι να κεράσω και δεύτερη γύρα.

Μισογεμάτο ποτήρι: Είναι η εκδοχή του κυρίου Χρυσοχοίδη. Εάν όντος συνεβησαν όλα αυτά. Τότε μια ερώτηση χάσκει θλιβερά αναπάντητη... Γιατί δεν το κατάλαβε κανένας άλλος; Που ήταν όλοι οι άλλοι, που ήμασταν εμείς που ανατρέχουμε το άγρυπνα το διαδίκτυο νύχτα και μέρα, που ήταν οι φίλοι και οι συγγενεις; Μας έκανε η ζωή τόσο αναίσθητους;

Μισοάδειο Ποτήρι: Η πιθανότητα να λέει ψέμματα ο κος Χρυσοχοίδης. Αυτή η πιθανότητα υπάρχει. Δεν είναι λίγες η φορές που έσκαγε μια είδηση βόμβα και επειτα Εξαφανιζόταν, επείδη δεν πέτυχε το σκοπό της. Εάν θυμάστε υπήρχε στις πυρκαγιές η ανακάλυψη Σοκ, ότι οι σκοπιανοί καιγανε μια Ελληνική σημαία, Υπήρξε και η μεγαλειώδης σύλληψη των πυρήνων της Φωτιάς, που στην λίστα των συνεργατών τρομοκρατών, βάζανε όποιον θέλανε... και τσουπ... ξαφνηκά εξαφανίστηκε το θέμα.
και άλλα τέτοια...

Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω τον Διαδικτυακό Ερευνητή Ψυχαναλυτή Ντέντεκτιβ, γιατί όσο και να μπαίνω στον πειρασμό, έχω συναντήσει τέτοιους, και ακόμα προσπαθώ να ξεπεράσω την αναγούλα που μου φέρνανε. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι το γιατί. Γιατί να στηθεί ένα τέτοιο ψέμα; Για να χαλιναγωγηθεί το τρομακτικό για τους πολιτικούς internet; Τόσο πολύ τους τρομάζει;

Άρχισα να γίνομαι δογματικός και δεν μου αρέσει... περιμένω τις απόψεις σας.

Τα σέβη μου.

[Αναδημοσίευση από «Το Φάντασμα των Εξαρχείων»]

1 σχόλιο:

  1. Δε θεωρώ ότι υπάρχει ψέμα στην ανακοίνωση. Το γεγονός ότι οι γονείς δε γνωρίζουν τίποτα για το παιδί τους επίσης δε μου κάνει εντύπωση καθώς ζητήματα αδιαφορίας ή έλλειψης επικοινωνίας αντιμετωπίζω σχεδόν καθημερινά ως εκπαιδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή