Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Κάλεσμα: «Χωρίς καμμιά αργοπορία»

Παντεπόπτη Ουρανέ, τι κόσμος είναι τούτος! Ριχάρδος Γ΄, Σαίξπηρ

Μήπως είστε γοητευτικοί αφηγητές ή συγγραφείς ή γλωσσολόγοι ή φιλόλογοι; «Τα λόγια σκοτώνουν όπως και οι σφαίρες, αν είναι εύστοχα», λένε. Συμφωνείτε; Πιστεύετε πως η Τέχνη του Λόγου είναι η πρώτη από τις Καλές Τέχνες; Ελάτε να εξορύξουμε τα πολύτιμα μέταλλα που βρίσκονται κρυμμένα στα βαθύτερα στρώματα του λόγου για να κατακτήσουμε το προσιδιάζον ύφoς, τη μοναδική κατοχή αγαθού που επιτρέπεται να διατηρούμε και οφείλουμε διαρκώς να εκλεπτύνουμε.

Μήπως είστε μουσικός, που, ενώ το κεφάλι σας είναι γεμάτο μουσικές ιδέες και τα δάχτυλά σας αδημονούν να δοκιμάσουν πρωτάκουστες μουσικές φόρμες, έχετε ισχυρές ενστάσεις, τόσο για το μουσικό κατεστημένο όσο και για την απρόσωπη διαχείριση της μουσικής στο Διαδίκτυο; Ίσως μπορέσετε, μαζί μας, να αναδειχθείτε σε Ιδανικό Συνθέτη της Εξέγερσης.


Μήπως είστε dj, τραγουδίστρια-τραγουδιστής, μπάσος, μέτζο ή υψίφωνος, ηχολήπτης ή μηχανικός ήχου; Μπορούμε να σας διαθέσουμε τα studio που επιθυμείτε, και, βέβαια εμείς θα είμαστε οι πρώτοι σας ακροατές.

Μήπως είστε sui generis γεωγράφος, που νομίζει πως ο Σύγχρονος Διαδικτυακός Κόσμος παραμένει ακόμα μια Άγνωστος Νήσος, που μπορεί να ανακαλυφθεί ξανά, από την αρχή, και, επομένως, να επανα-οικειοποιηθεί, όπως ακριβώς ένα μικρό νησί στις διακοπές, το διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, ή, ακόμα καλύτερα, το διαμέρισμα μιας πόλεως, πχ της Πόλεως των Εξαρχείων; Θέλετε να δοκιμάσετε τις ιδέες σας μαζί μας;

Μήπως είστε μαθηματικός, τοπολόγος ή γεωμέτρης, που θεωρεί, π.χ, πως το Θεώρημα του Gedel κατέχει ανεξερεύνητες ακόμη δυνατότητες; Μήπως έχετε παράτολμες θεωρητικές ιδέες που ακόμα δεν βρήκαν την κατάλληλη διατύπωσή τους γιατί δεν χωρούν σε κανένα από τα υπάρχοντα σχήματα; Σίγουρα μπορούμε να αρχίσουμε αμέσως τη συνεργασία μας.

Μήπως είστε γραφίστρια-γραφίστας, που η εικονοποιία των αναρτημένων αφισών στους τοίχους των δρόμων πληγώνει την αισθητική σας; Που δεν θεωρείτε πως η επανάσταση του David Carson είναι η τελευταία επανάσταση της Γραφιστικής Τέχνης; Που είστε βέβαιη-βέβαιος πως υπάρχουν ακόμα ανεξάντλητα πεδία πειραματισμού και ανακαλύψεων, γραφιστικά πεδία που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα αυθεντικό στυλ, που θα είναι και δικό σας; Θέλετε να συνεργαστούμε, με υψηλές, φυσικά αμοιβαίες, απαιτήσεις;

Είστε σεναριογράφοι, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, σκηνοθέτες, φροντιστές ή φωτιστές του θεάτρου και του κινηματογράφου; Ελάτε να μας συναντήσετε. Ελάτε να ανακαλύψουμε τις αρχετυπικές τελετουργίες που ενοποιούν το βίωμα και την αναπαράστασή του, το λόγο και την εκφορά του, τα πρόσωπα και τις κοινότητές τους.

Είστε επαγγελματίες χάκερ, επαγγελματίες σέρφερ, επαγγελματίες νυχτερινοί επισκέπτες του διαδικτύου, που - επί τέλους! - βαρεθήκατε την α-σχήμια του;

Είστε σχεδιάστριες-σχεδιαστές, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, γλύπτες, σχεδιαστές επίπλων, μαραγκοί, ελαιοχρωματιστές, χτίστες που πιστεύετε πως κάτω από την κρούστα της συνήθειας και της ανάγκης υπάρχει μια άλλη πόλις που η πρώτη της ύλη είναι το πάθος και η μέριμνα, η λογική και η ευαισθησία, ο πόθος, ο αυθεντικός μόχθος, ο αυθεντικός πόνος και ο αυθεντικός θάνατος;

Είστε τυπογράφοι, υπάλληλοι βιβλιοπωλείων, μοδίστρες, κομμώτριες, καθαρίστριες, πωλητές και πωλήτριες, διδάσκαλοι και υπάλληλοι, μαθητευόμενοι διαφημιστές και ασκούμενοι δικηγόροι, μαθήτριες και μαθητές, είστε άνθρωποι που τα φέρνετε πολύ δύσκολα πέρα; Γίνετε οι χορηγοί μας!!

Ας μην αργοπορούμε!! Και ας χτίσουμε από την αρχή, και τα θεμέλια και το εποικοδόμημα μιας Άλλης Κοινότητας, που δεν θα μας επιβάλλει μια ζωή ούτε κατώτερη από τις δυνατότητές μας και ούτε μακριά από τις κλίσεις και τις επιθυμίες μας.

Κάλεσμα από τους Ά-γνωστούς Καλλιτέχνες, 20/10/2009

Η επόμενη συνέλευση των Ά-γνωστών Καλλιτεχνών
την ΤΡΙΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 21:00 αίθουσα Γκίνη, Πολυτεχνείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου