Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Η δημοσιοκαφρίλα των δήθεν «αποκαλύψεων»

Πήξαμε στα μπλόγκια και μπλογκάκια που μεταφέρουν τον βόθρο των συμβατικών ΜΜΕ τύπου STAR και Espresso στο διαδίκτυο.

Πέντε βυζάκια, λίγα ναρκωτικά, δυο-τρεις εθνικίστικες κοτσάνες, παπαγαλία των δελτίων της ασφάλειας και από ολίγη «πολιτική» για να δέσει το γλυκό. Η αλάνθαστη συνταγή για να αποκτήσει ο καθένας ένα δήθεν «ενημερωτικό μπλογκ» με «ποικίλη ύλη» για την κυρα-Κατίνα που κρύβει μέσα του ο μέσος Νεοέλληνας.

Το απόλυτα εξοργιστικό όμως, έρχεται όταν αυτά τα δήθεν «ενημερωτικά» συνονθυλεύματα, κυνηγώντας επισκεψιμότητες, θέλουν να το παίξουν και «αποκαλυπτικά».

Ελάχιστα έχουμε ασχοληθεί με το βόθρο που μοστράρεται ως «το νούμερο 1» ελληνικό μπλογκ. Σίγουρα δεν είναι μπλογκ και σίγουρα είναι νούμερο. Τον ξεμπροστιάζουν άλλοι καλύτερα. Είναι όμως εξοργιστικό όταν αποκαλύπτονται οι απάτες τους να εξυβρίζουν χυδαιότατα μόνο και μόνο για να καλυφθούν πίσω από τη λάσπη που πετάνε.

Πρόσφατα έκαναν μια ακόμα δήθεν αποκάλυψη, που αποδείχτηκε εντελώς στημένη: Το γράμμα ενός «φαντάρου» που έκανε την «καταγγελία» ότι του άλλαξαν ειδικότητα γιατί δεν είχε μέσο:

(Πατήστε σε κάθε φωτογραφία για να δείτε τη μεγέθυνση)



(Όχι ότι δεν γίνονται τέτοια. Απλά υποτίθεται ότι εδώ έχουμε συγκεκριμένη, απτή περίπτωση)

Η απάντηση, που λέτε, του Βενιζέλου έρχεται την ίδια μέρα:


Την επόμενη ημέρα, ο Νάσος Ζαγγογιάννης, στο μπλογκ του «Στοχασμός - Πολιτική», κάνει την ακόλουθη ανάρτηση:


Κατασκευασμένη η είδηση του blog "troktiko"; Ζητείται μία εύλογη απάντηση!!!


[...]


Το e-mail που μας κοινοποιήθηκε είναι τσεκαρισμένα του αποστολέα.


Αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα όπως συνέβησαν και ο κάθε αναγνώστης ας κρίνει.


Ο συγκεκριμένος πολιτικός υπήρξε για πολλές φορές στο επίκεντρο αυστηρής μας κριτικής, αλλά σήμερα ΔΕΝ μπορούμε να υποβαθμίσουμε το γεγονός ότι με το παραπάνω ΜΗ επώνυμο δημοσίευμα συκοφαντείται άδικα.


Ελπίζουμε ότι οι φίλοι μας του "troktiko" θα αποκαταστήσουν την αλήθεια.


Υπάρχει επώνυμη καταγγελία ή κάποιος κακοήθης συκοφαντεί έναν πράγματι ευγενέστατο Υπουργό; Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια!!!


Κάποτε στο διαδίκτυο ας αποφασίσουμε να είμαστε ΟΧΙ ΜΌΝΟ αξιόπιστοι και ακριβείς, αλλά και στοιχειωδώς ευγενείς και συνεπείς με τους αναγνώστες μας.


Ζητώ τη κατανόησή σας φίλοι του "troktiko", αλλά περιμένω από σας να φανείτε αντάξιοι της ιστορίας. Είστε το Νο1 blog. Διατηρείστε το.


Νάσος

Η απάντηση του Πρωκτικού είναι ένα υβρεολόγιο:



Κοινώς, ξεμπροστιάστηκαν ότι έβγαλαν στημένη «αποκάλυψη» και δεν ξέρουν πού να κρυφτούν. Αφού ο ίδιος ο Βενιζέλος τους ζήτησε τα στοιχεία για να διερευνήσει την υπόθεση, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το θέμα και, αν όντως ο Βενιζέλος ήθελε τα στοιχεία για να χαντακώσει τον φαντάρο, να τον ξεμπροστιάσουν.

Αλλά ήταν απλώς ένα καλό ξεβράκωμα. Φυσάνε και δεν κρυώνει.

Άραγε ποιός τους πληρώνει για να τα κάνουν αυτά...

1 σχόλιο: