Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Σκέψου πριν Ψηφίσεις.

Η Ψήφος είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη, ιδίως στις κοινοβουλευτικές εκλογές , που ουσιαστικά καθορίζετε η διακυβέρνηση της χώρας, η προσεκτική μελέτη των υποψηφίων αποδεκτών της ψήφου σας, είναι ίσως το ποιο ιερό καθήκον ολόκληρης της τετραετίας. Δεν έχει καμιά σημασία το πόσο δακρύζετε κάτω από την σημαία, πόσο γενναίος, ήσασταν στον στρατό, πόσο καλός εργαζόμενος, επαγγελματίας είστε, ή πόσο έντιμος οικογενειάρχης, όταν παραδίδετε την διακυβέρνηση μιας χώρας βάση χρώματος, γραβάτας, φούστας, ή συνήθειας.
Οπότε εφόσον έρχονται εκλογές επιτρέψτε μου να σας πω λίγα πράγματα σχετικά με την εκλογική σας ιδιότητα, εάν και το τελευταίο λόγο εννοείται ότι τον έχετε εσείς μπροστά στην κάλπη.
1)Η αποχή έχει δύναμη, όταν έχει κάποιο νόημα, και φυσικά όταν είναι συμβολική, σε εκλογές που θα κρίνουν την διακυβέρνηση του τόπου σας, δεν μπορείτε να καταφέρετε απολύτως με την αποχή, γιατί με την αποχή των σκεπτόμενων πολιτών, τις εκλογές θα τις κερδίζουν όσοι έχουν περισσότερους φανατίκλες, Ρουσφέτια και βαλτούς.
2)Δεν έχει σημασία τι ψήφισε ο διπλανός, ο φίλος, ή ο συγγενής. Είναι η δικιά σας η ψήφος, και είναι αυτή που θα αναδείξει κατά πόσο συμμετείχατε στο μέλλον του τόπου για τον οποίο προφανώς νοιάζεστε.
3)Άμα εμπιστεύεστε ένα υποψήφιο βάση του Χαρακτήρα, των επιχειρημάτων, ή των έργων του… τότε τον ψηφίζετε. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το πόσο δύναμη έχει, ή πόσο γνωστός είναι… την δύναμη που χρειάζεται για να διαπρέψει… ίσως την κρατάτε στο ψηφοδέλτιο σας. Και άμα ανησυχείτε με το να ψηφίσετε μικρά κόμματα, σκεφτείτε ότι άμα όλοι ψηφίζαμε καθαρά όποιον εμπιστευόμασταν χωρίς διασημότητες και διαφημίσεις… τότε θα είχαμε μια λαμπρή δημοκρατία.
4)Ακούω συχνά να αποκαλούμε πολιτικούς Ανίκανους. Πόσο νομίζετε ότι στέκει; Είναι οι 300 θέσεις της Ελληνικής Ελίτ… παίζονται τρελά ποσά και τρελές συνεργασίες και τρελή προσπάθεια για να φτάσει κάποιος σε αυτήν την καρέκλα. Γνωρίζοντάς το πώς λειτουργεί ο ανταγωνισμός από την ζωή, τις σπουδές, ή την δουλειά σας… είστε τόσο σίγουροι ότι οι πολιτικοί που κάνουν κακό στον τόπο με τον τρόπο τους, και την υποτιθέμενη ανικανότητα τους, ότι είναι πράγματι ανίκανοι; Μήπως τους Αθωώνουμε με το άλλοθι της ανικανότητας; Μήπως ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε και για εγκληματίες;
5)Μην φανατίζεστε, να σχηματίζετε άποψη για το κάθε θέμα που σας αφορά με ψυχρή εκτίμηση των επιχειρημάτων που ακούτε. Τα χρώματα θα είχαν αξία άμα ζωγραφίζατε. Στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο αυτό που έχει σημασία είναι ο διάλογος. Το καλό με το κακό, πάντα βάδιζαν μαζί, και η γραμμή που τα χωρίζει είναι τόσο λεπτή, που παραβιάζεται τόσο εύκολα, όσο εύκολα αλλάζετε και κάποιο κανάλι στην TV.
6)Λογικά έρχονται δύσκολες εποχές… να είστε δίκαιοι, και γενναίοι. Να κατανοείτε και να νοιάζεστε τον συνάνθρωπο και τον συμπολίτη σας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να βρείτε ένα κοινό σημείο αναφοράς για αυτό που ονομάζουμε καλό, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα την οικουμενική Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ.
Μέχρι τώρα ανέφερα θέσεις και προτάσεις βάσει της κοινής λογικής, επιτρέψτε να μεταφέρω και μερικές δικές μου. Ξόδεψα τον μισό μου εαυτό για να ανακαλύψω σκοτεινότερες αλήθειες, και πιστεύω ότι ανήκω στους ανθρώπους που αξιώθηκαν να δουν κατάματα την άβυσσο. Οπότε θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές θέσεις. Μπορεί να σας φανούν Χαζές, αλλά τουλάχιστον στα δικά μου μάτια έχουν κάποιο Νόημα:
1)Να έχετε υπόψη την υποψία ότι ίσως οι Πολιτικοί να μην είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες του τόπου. Κάποιοι επιχειρηματίες αποκτούν δύναμη που μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις. Πάντα να Μελετάτε προσεκτικά τις κινήσεις των μεγάλων Εταιριών… ίσως ανακαλύψετε πράγματα που σας αφορούν άμεσα.
2)Σας θερμοπαρακαλώ για ένα πράγμα… εφόσον σας ενδιαφέρουν τα κοινά, και το καλό του τόπου, από την στιγμή που θέλετε να είστε ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης, ότι και να γίνει… πάντα να έχετε ένα στραμμένο μάτι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όλα παίζονται εκεί, αφού αυτή η επιτροπή έχει την δύναμη να κάνει τους δυνατούς δυνατότερους, θα πρέπει να την μελετάτε πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικά. Κάντε την διάσημη… κάντε την να σταματήσει να κρύβετε. Μην την αφήσετε να μένει στην αφάνεια.
3)Στις Ειδήσεις παίζουν τα ίδια τρελά χρήματα με την πολιτική, (Αστρονομικά ποσά), οπότε δεχτείτε μια απλή συμβουλή, μην τους Εμπιστεύεστε! Η αλήθεια απαιτεί έρευνα διάλογο και συνεχή διασταύρωση στοιχείων, και φυσικά όλα αυτά με τον γνώμονα ότι δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια, ούτε απόλυτο καλό ή κακό… αλλά ο πόνος που προκαλούν οι πράξεις μας, είναι και πραγματικός, και απόλυτος.
Και ο Πόνος… είναι ο πραγματικός και απόλυτος εχθρός κάθε ακτιβιστή.
Με εκτίμηση.
Χρήστος Άλμ








Επιμελήθηκε την δημοσίευση ο Χρήστος Άλμ.
Τηλέφωνο: 6989208466
Για προτάσεις και σχόλια: paladinheart83@hotmail.com
image
'http://enomenoiblogers.blogspot.com'/

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει βέβαια και το (συνοπτικό) αντεπιχείρημα:

    «αν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα, θα ήταν παράνομες»

    που βασίζεται σε όσα (ορθότατα) λες κι εσύ για την επιρροή των συμφερόντων.

    Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω καταλήξει αν θα απέχω των εκλογών τους, ή θα πάω για μικρό κόμμα, απλά και μόνο να καταγραφεί ως μία ακόμα ψήφος που δεν πήγε σ' αυτούς (αν και πάλι βλέπω να τρέχουμε να βάλουμε όπως-όπως τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα· έτσι όπως τά 'καναν οι αριστεροί, χαρίζουν το γήπεδο στους καραμανλοπαπανδρέου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο Αλμ, πολύ καλό το άρθρο σου. Συμφωνώ.

    Πότμο, ξέρεις την θέση μου. Συμμετοχή. Αν οι εκλογές γίνουν παράνομες, τότε και θα επιβάλλεται να το κάνουμε μπάχαλο. Θυμήσου και το ποστ μου στις Ευρωεκλογές. Τσάβες, Μοράλες, με εκλογές βγήκαν.
    Όσο αφήνουμε με την αποχή τους επηρεασμένους από τα ΜΜΕ να αποφασίζουν μόνοι τους, τόσο μειώνουμε την πιθανότητα να αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή