Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Το «νεό ΠΑΣΟΚ» των παλιών, σάπιων στελεχών

Έχω κατ' επανάληψιν αγανακτήσει με την εθελότυφλη (ή ιδιοτελή) βλακεία των ΠΑΣΟΚων: «όπως αλλάξαμε το ΠΑΣΟΚ» λένε, αναφερόμενοι στην ανανέωση που δήθεν έφερε το Γιωργάκι, «έτσι θα αλλάξουμε την χώρα». Ελπίζω να μην είναι απειλή αυτό, διότι το μόνο που έχει αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ είναι η ακόμα πιό ξεδιάντροπη συγκάλυψη των χειρότερων στοιχείων της ελληνικής «πολιτικής σκηνής»

Πέρα από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, Ν. Οικονομάκη, ιδιοκτήτη της δουλεμπορικής εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ και αμετακίνητο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ένα επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα του τί «σφηκοφωλιά» είναι αυτό το κόμμα είναι ο κύριος Αντώνης Βγόντζας.


Σκάλισα και βρήκα το site του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, χθες, δέκα χρόνων από τον σεισμό της Πάρνηθας. Όταν το σάπιο κτίριο όπου στεγαζόταν η Ρικομέξ έπεσε, σκοτώνοντας 39 εργαζόμενους.

Ο εν λόγω κύριος - υπερασπιστής και του Α. Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά (αυτό με τις μίζες, τα Pampers κ.λ.π.) - ήταν υπερασπιστής των κατηγορουμένων στην δίκη για την Ρικομέξ. Και πολύ επιτυχημένος, αφού κατάφερε να αθωώσει τους πάντες. Από τους 33 που διώκονταν αρχικά, οι 29 απαλλάχθηκαν με βουλεύματα. Οι υπόλοιποι τέσσερις δικάστηκαν και αθωώθηκαν οι δύο, ενώ στο εφετείο αθωώθηκαν επίσης ο αρχιτέκτων και ο πολιτικός μηχανικός. Ο κύριος Βγόντζας δήλωνε μετά την δίκη, ξεδιάντροπα: «δεν μπορεί να κατασκευάσουμε ενόχους για να ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα».

Η δυσωδία που αποπνέει το ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει από αυτήν της ΝΔ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που δεν είναι παρά δυο συμμορίες που νέμονται την δημόσια ζωή με τις ίδιες μεθόδους.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστό το κειμενό σας. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι μέρη του ίδιου πορβλήματος και αυτό είναι ΄΄ενας απο τους πολλούς λόγους που δεν μπορούν να απεγκλωβισθούν απο το ένδοξο παρελθόν τους, κάτι που αποπνέει ο "αέρας" των στελεχών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή