Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

2009, Ελληνική Δημοκρατία. Οι Ατομικοί Φάκελοι Πολιτικών Φρονημάτων καλά κρατούν.

Ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που φέρνουν στην επιφάνεια οι Κόκκινοι Αντι-Ρεπόρτερ




2009, Ελληνική Δημοκρατία. Οι Ατομικοί φάκελοι πολιτικών φρονημάτων, καλά κρατούν.


Το 1989 με υπουργική απόφαση οι διατηρούμενοι ατομικοί φάκελοι πολιτικών φρονημάτων που δεν ήταν προσιτοί στους ενδιαφερόμενους/ες και στο κοινό  θα άνοιγαν και θα παραδίνονταν στην ιστορική έρευνα μετά την πάροδο 20ετιας.

Η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης γίνεται στις 8 Σεπτέμβρη 1989.

Φέρει τις υπογραφές: 
Οι υπουργοί 
Προεδρίας της Κυβέρνησης Αθανάσιος Κανελλόπουλος
Δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης
Δημόσιας Τάξης Ιωάννης Κεφαλογιαννης.
….
Η δημοκρατία (τους) καλά εκράτησε, όπως και οι φάκελοι...
….
Περιμέναμε την 20ετία... για να ανοίξουν τα κιτάπια, μέχρι που στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης, σχετικά με τους ατομικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων, η εξής τροποποίηση

αποφασίζουμε:
Άρθρο μόνο
Παρατείνεται για είκοσι (20) έτη από τη λήξη της η
προθεσμία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ.
1 του άρθρου μόνου της υπ’ αριθμ. Γ Υ 1987 από 7.9.1989
(Β΄ − 672) απόφασής μας.

Φερει τις υπογραφές

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΚΟΠ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ − ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Για του λόγου το αληθές.
Μέρες Ελληνική Δημοκρατίας 2009
Τα σχόλια δικά  σας.
κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ




Η νέα υπουργική απόφαση για τη διατηρηση των φακέλων πολιτικών φρονηματων


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1832

3 Σεπτεμβρίου 2009 

Αριθμ. 1016/5/47 (2)

Ατομικοί φάκελοι πολιτικών φρονημάτων.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ −
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τη διάταξη του άρθρου 16 παρ. 4 του ν.1599/1986
«Σχέσεις κράτους – πολίτη καθιέρωση νέου δελτίου
ταυτότητος και άλλες διατάξεις» (Α΄ − 75).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθε−
σίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα,
που κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ/τος
63/2005 (Α΄− 98).
3. Την υπ’ αριθμ. Υ 357 από 7.1.2009 απόφαση του
Πρωθυπουργού «Κατάργηση θέσης Υφυπουργού και
σύσταση θέσης αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών»
(Α΄−3).
4. Τους λόγους δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλ−
λουν τη μη γνωστοποίηση του περιεχομένου των φα−
κέλων ατομικών φρονημάτων πολιτών.
5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας
απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρα−
τικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Άρθρο μόνο
Παρατείνεται για είκοσι (20) έτη από τη λήξη της η
προθεσμία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ.
1 του άρθρου μόνου της υπ’ αριθμ. Γ Υ 1987 από 7.9.1989
(Β΄ − 672) απόφασής μας.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 2 Σεπττεμβρίου 2009
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΚΟΠ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ − ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

4 σχόλια:

  1. Τι παραμυθιαζετε παλι τον κοσμο ρε παιδια. Αφου και ο πλεον ηλιθιος κατοικος αυτης της χωρας ξερει οτι απο την μεταπολιτευση και μετα το να δηλωνεις κομμουνιστης η αριστερος ειναι το καλυτερο διαβατηριο για επαγγελματικη κοινωνικη και οικονομικη "επιτυχια".Οπου κοιταξει κανεις γυρω του σε οποιοδηποτε χωρο κυριαρχουν τα κομμουνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να «δηλώσεις», ίσως. Όπως έλεγε κι ο μακαρίτης ο Χατζιδάκις. Το να «είσαι» όμως είναι εντελώς διαφορετικό.

    Εξάλλου είναι γελοίο να μιλάμε για «κυριαρχία» των «κομμουνιών», σε μια χώρα που ο τέως αρχηγός της ΕΥΠ κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τον ακροδεξιό εθνικιστικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι... την "εφημερις της κυβερνησεως" περιμεναμε να μας πει οτι υπαρχουν φακελοι πολιτικων φρονιματων... απο τοτε που οι αγωνιστες χαλαγαν τα σχεδια των αστων αιμοβορων λυκων και των συμμαχων τους οπου γης, απο τοτε ισχυει και το "φακελωμα" (ηλεκτρονικο-γραπτο)
    τι λεμε τωρα? πειτε μας και κατι πιο νεο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To επίσημο παρακράτος κρατάει στα χέρια του τη ζωή των πολιτών...
    Αυτό είναι το φακέλωμα και φυσικά θα ανατρίχιαζε κανείς αν διάβαζε με πόση ακρίβεια καταγράφονταν οι κινήσεις πραγματικών αγωνιστών και ιδεολόγων που ήταν, είναι και θα είναι επικίνδυνοι για το σύστημα εξουσίας.
    Και βέβαια τα συμφέροντα του συστήματος (που προστατεύεται από τους διορισμένους από αυτό Παυλόπουλο,Μαρκογιαννάκη,Δένδια)πρέπει να προστατευθούν και να μη μάθει ο ανιστόρητος αδαής για το τι πραγματικά σημαίνει παρακράτος στην εξουσία...
    Ο χαφιές στο καφενείο, που καραδοκούσε έξω από τα σπίτια των "επικίνδυνων" καταργήθηκε το '81 με την άνοδο του Παπανδρέου στην εξουσία (αυτό είναι αλήθεια, το γνωρίζω από άνθρωπο του πολύ στενού περιβάλλοντός μου που κυνηγήθηκε από τη δεξιά όλη του τη ζωή επειδή είχε το θάρρος της γνώμης του και πάλευε για ένα καλύτερο αύριο).
    Βέβαια η υποτιθέμενη ρύθμιση για την καταστροφή των φακέλων έγινε πολύ αργότερα και τον θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει:"Τώρα θα τους κάψουν... Θα μας φακελώνουν ηλεκτρονικά!"
    Είχε πρωτοστατήσει σε αγώνες που έκαναν οι αντιστασιακοί (και φακελωμένοι) το '89 ώστε να μην καταστραφεί ο φάκελός τους και να τους δοθεί από ιστορικό ενδιαφέρον και για να θυμηθεί και πράγματα που ίσως με την πάροδο των χρόνων του διέφευγαν...
    Η απάντηση ήταν ότι η εντολή είναι να καταστραφούν όλοι οι φάκελοι! Ομολογώ ότι τόσα χρόνια μετά εκπλήσομαι που διαβάζω ότι υπάρχουν διατηρημένοι φάκελοι, νόμιζα ότι (έστω και εικονικά) είχαν καταστραφεί!
    Το άνοιγμά τους, πέρα από το να καταλάβει κανείς τι σημαίνει φακέλωμα (πολλοί κοιμούνται κυριολεκτικά όταν αποδέχονται ως προστασία κάμερες και συναφή μέτρα που με το πρόσχημα της "ασφάλειας" δεν είναι παρά οι εντολές για πλήρες φακέλωμα και έλεγχο) θα έδειχνε και πρόσωπα που ίσως μας πλασάρονται ως "δημοκράτες" και ήταν χαφιέδες (οι αναφορές είναι τόσο λεπτομερείς που θα έφρητε κανείς), επίσης ίσως επιτέλους να καταλάβαιναν και οι κοιμισμένοι νεοέλληνες το ρόλο της δεξιάς στα πράγματα, το ξεκλήρισμα των ιδεολόγων με το σχέδιο Μάρσαλ, ποιος έφερε τη χούντα (αυτό είναι γνωστό, απλά υπάρχουν και οι με παρωπίδες) και ένα σωρό άλλα παιχνίδια ακόμα και εσωτερικής προδοσίας...
    Να ξέρετε ότι το φακέλωμα ακολουθούσε και τους απογόνους και πολλοί έχουν να διηγηθούν πολλά από το στρατό, που είχαν τη "ρετσινιά" γιου αριστερού!
    Η πιο προδοτική κίνηση της "αριστεράς" προς τους πραγματικούς αγωνιστές, ήταν η συγκυβέρνηση με τους διώκτες τους (το Μητσοτάκη) και φυσικά η κινηση Κουβέλη να κουκουλωθούν τα πράγματα και να μην αποδωθούν οι φάκελοι στους δικαιούχους τους (όπως θα μπορούσε ίσως να επιτρέψει ως υπουργός δικαιοσύνης τότε) νομίζω ήταν άκρως προδοτική.
    Σκέφτεστε πόσα θα είχαν βγει στο φως αν άνοιγαν τότε οι φάκελοι, πόσες ιστορικές ανακρίβειες και ψεύδη της σύγχρονης ιστορίας θα είχαν αποκατασταθεί και πόσοι δήθεν αντιστασιακοί (του καναπέ, των παρισίων κλπ) θα είχαν αποκαλυφθεί...;
    Απόδειξη αυτών που λέω νομίζω είναι η ίδια η πράξη των "υπουργών" και ο λόγος που επικαλέστηκαν... Η Ελλάδα δεν αντέχει την αλήθεια ούτε τόσα χρόνια μετά!
    Και κάτι τελευταίο (που το είδα ως απορία...ίσως στο tvxs) οι φάκελοι αφορούν τους πάντες και όχι μόνο τους αντιστασιακούς της χούντας. Αφορούν το πλήρες φακέλωμα όλων των αριστερών (κομμουνιστών ίσως πρέπει να πω σωστότερα αφού τότε δεν υπήρχε διάσπαση της αριστεράς) και όλων των πραγματικών αγωνιστών της αντίστασης...
    Δε γνωρίζω αν φακέλωναν και τους ομοίους τους (δεξιοί, βασιλικοί κλπ) για να γνωρίζουν κάθε τους κίνηση και να τους ελέγχουν πόσο πιστοί είναι...
    Και κάτι τελευταίο που θέλω να προσθέσω από προσωπική εμπειρία... οι πραγματικοί ιδεολόγοι κομμουνιστές που έβαζαν το κοινό συμφέρον πάνω από το τομάρι τους και το ρποσωπικό τους όφελος, δεν έχουν καμία σχέση με την κατάντια του ΚΚΕ και των καρακλοκένταυρων, που ήρθαν να καπηλευτούν αγώνες άλλων, που ποτέ δε ζήτησαν και δε διεκδίκησαν αξιώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή