Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Ανεξέλεγκτοι οι ελεγκτές κομίστρου του ΟΑΣΑ

[από proagelos]

Αυγουστιάτικα, ντάλα καλοκαίρι βρήκαν ευκαιρία οι ελεγκτές κομίστρου του ΟΑΣΑ να βγάλουν καλό μεροκάματο.

Με την ελπίδα πως ο πολύς ο κόσμος δεν θα ακυρώσει το εισιτήριό του στα λεωφορεία επειδή είναι καλοκαίρι και είναι πιο "λάσκα" τα πράγματα, οι ελεγκτές αλωνίζουν ανενόχλητοι από γραμμή σε γραμμή.

Περιπλανηθήκαμε σήμερα (9/8/2009) στις περιοχές μεταξύ κέντρου και δήμων του Θριάσιου Πεδίου και διαπιστώσαμε πως στα περισσότερα δρομολόγια οι ελεγκτές κομίστρου με ευγενικό μεν τρόπο αλλά "χύμα" και μη τηρώντας κάποιους κανονισμούς τσεκάριζαν τα εισιτήρια των επιβατών.

Μιλώντας για "χύμα" τρόπο ελέγχου διαπιστώσαμε πως στο σύνολό τους οι ελεγκτές δεν φόραγαν ή δεν επιδείκνυαν (ως οφείλουν) την κάρτα που διαθέτουν και η οποία αναφέρει τον αριθμό μητρώου τους και το ονοματεπώνυμό τους.

Έτσι, όταν τους ζητήθηκε να μας επιδείξουν την κάρτα τους πριν ζητήσουν εκείνοι με τη σειρά τους να δουν την κάρτα απεριορίστων που διαθέτουμε, μας απάντησαν αμήχανοι : "...ναι, έχετε δίκιο την έχω μες το τσαντάκι μου, θα την βάλω τώρα." .


... καμιά φορά το να ζητάς από ένα κρατικό λειτουργό να δρα τυπικά δεν είναι κακό, αρκεί να μη φτάνει σε σημείο κατάχρησης εξουσίας.

Αν κι εσείς φίλοι αναγνώστες έχετε το εισιτήριό της διαδρομής σας ακυρωμένο και δείτε κάποιον ελεγκτή να σας το ζητάει χωρίς να έχετε δει αν είναι πραγματικός ή μαϊμού ελεγκτής, ζητήστε να δείτε την πλαστική ταυτότητα που πρέπει να διαθέτει, έτσι και θα τον "ψαρώσετε" και θα κάνει σωστά την δουλειά του χωρίς τσαμπουκάδες, φωνές και φασαρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου