Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Νέα πειρατεία του ισραηλινού Ναυτικού σε πλοίο του Free Gaza

[από το indy.gr]

Οι ισραηλινοί κατέλαβαν το πλοίο Spirit που κατευθυνόταν προς τη Γάζα για να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και απήγαγαν τους 21 επιβαίνοντες, κατάσχοντας και την ανθρωπιστική βοήθεια (παιδικά παιχνίδια, φάρμακα κ.ά.)

Τετάρτη 1/7: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να απελάσει 2 από τα μέλη της αποστολής του FreeGaza. Kρατούνται ακόμα 19.
Τρίτη 30/6: Στις 16:15 το ισραηλινό ναυτικό σε μια νέα πειρατική επιχείρηση κατέλαβε τελικά το πλοίο. Έκκληση να υπάρξει πολιτική πίεση σε κυβερνήσεις και στις ισραηλινές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο.Mετάφραση του δελτίου Τύπου του Free Gaza Movement, που αναφέρει: «Πρόκειται για εξωφρενική παραβίαση του διεθνούς δικαίου εις βάρος μας. Το πλοίο μας δεν βρίσκονταν σε ισραηλινά χωρικά ύδατα, και εμείς ήμασταν σε μια αποστολή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας» (...) »Η βοήθεια που μεταφέραμε είναι ένα σύμβολο ελπίδας για τους ανθρώπους στη Γάζα, ελπίδα ότι ο θαλάσσιος δρόμος θα ανοίξει για αυτούς, και ότι θα μπορούν να μεταφέρουν τα δικά τους υλικά για να αρχίσουν να ξαναχτίζουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα εκατοντάδες σπίτια που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής».
Από τα χαράματα τo πλοίο Spirit προσπαθούσε να φτάσει στις ακτές της Γάζας, αμφισβητώντας έμπρακτα τον θαλάσσιο αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ισραηλινοί στο 1,5 εκατομμύριο κατοίκους της Λωρίδας. Ισραηλινά πολεμικά σκάφη το έχουν περικυκλώσει και απειλούν να το χτυπήσουν και να συλλάβουν τους επιβαίνοντες.
Συνεχής ενημέρωση εδώ: και άμεση, στα αγγλικά, από το κανάλι Freegaza του Twitter: http://twitter.com/freegazaorg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου