Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Στο πειθαρχικό η Χριστίνα για τον τελευταίο της αυτοτραυματισμό


[Μήνυμα που λάβαμε από την ομάδα που συμπαραστέκεται στην Χριστίνα Κυριμοπούλου]

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της κας Πετσιμέρη, η διεύθυνση των φυλακών προτίθεται να περάσει τη Χριστίνα - ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ - από πειθαρχικό συμβούλιο για να της επιβληθεί ποινή για τον τελευταίο της αυτοτραυματισμό στις 27/6!

Να θυμίσουμε ότι υπεύθυνοι για τον αυτοτραυματισμό αυτό είναι οι ίδιοι οι ιθύνοντες της φυλακής, που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην σύγκληση συμβουλίου ώστε να εγκρίνουν την απόφαση των δικαστηρίων για αποφυλάκισή της. Επιπλέον είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ να αποδίδεις ευθύνες και τιμωρίες σε έναν άνθρωπο που έχει διαγνωσμένη από εξωτερικό ψυχίατρο ψυχωσική συνδρομή και που στρέφεται, στην τελική, μόνο κατά του ίδιου του εαυτού της!

Είναι τόση η λύσσα τους απέναντί της, που ξέθαψαν μια ΠΟΙΝΗ 4 ΜΗΝΩΝ για ερήμην καταδίκη (προφανώς από κάποιο δικαστήριο που δεν φρόντισαν οι ίδιοι να την πάνε, μιας και δεν είχε τότε δικηγόρο και δε θα την ενημέρωνε κανείς)! Θα μπορούσε να γίνει έφεση, αλλά η δικηγόρος μας αποφάσισε να εξαγοράσει την ποινή ώστε να κερδηθεί χρόνος.

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ! Αν η Χριστίνα μάθει ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η αποφυλάκισή της, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ! Πρέπει να πιέσουμε με κάθε μέσον και τρόπο που μπορεί ο καθένας. Να γνωστοποιήσουμε σε μέσα που ίσως έχουμε πρόσβαση, σε βουλευτές που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν, να το διαδώσουμε στόμα με στόμα. ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!

1 σχόλιο:

  1. Επειδή δεν μου αρέσει να διαβάζω αναλήθειες ή γεγονότα διαστρεβλωμένα να επισημάνω τα εξείς: α)αναφέρθηκε "υπεύθυνοι για τον αυτοτραυματισμό αυτό είναι οι ίδιοι οι ιθύνοντες της φυλακής, που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην σύγκληση συμβουλίου ώστε να εγκρίνουν την απόφαση των δικαστηρίων για αποφυλάκισή της". Δεν χρειάζεται καμία σύγκλιση κανενός Συμβουλίου για αποφυλάκιση κρατουμένου. Χρειάζεται παραγγελία Εισαγγελέα της εκάστοτε Εισαγγελίας που βγήκε η απόφαση για αποφυλάκιση. Μέσα σε 2-3 ώρες ανάλογα τον φόρτο εργασίας ο κρατούμενος είναι εκτός της πόρτας της φυλακής. Αν κρατηθεί μετά τις 19:00
    (αν θυμάμαι καλά) τότε ο κρατούμενος μέσω δικηγόρου μπορεί να προβεί σε μήνυση.
    β)Σχετικά με "Είναι τόση η λύσσα τους απέναντί της, που ξέθαψαν μια ΠΟΙΝΗ 4 ΜΗΝΩΝ για ερήμην καταδίκη (προφανώς από κάποιο δικαστήριο που δεν φρόντισαν οι ίδιοι να την πάνε, μιας και δεν είχε τότε δικηγόρο και δε θα την ενημέρωνε κανείς)". Αδικαιολόγητο αλλα. Αν είναι ρητή δικάσιμος δεν το γνωρίζει ούτε η φυλακή. Δεν υπάρχει σχετική παραγγελία Εισαγγελέα για μεταγωγή σε δίκη. Το γνωρίζει μόνο ο κατηγορούμενος που είναι παρόν στο δικαστήριο και ο δικηγόρος του/της και ενημερώνουν την γραμματεία της φυλακής. Αν είναι όμως ερήμην απόφαση τότε η Εισαγγελία πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να την αποστείλει στην φυλακή για να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Ίσως εδώ συνέπεσαν οι ημερομηνίες της υπό όρους αποφυλάκισης και της παραγγελίας φυλάκισης από τις Εισαγγελίες.
    γ)"Θα μπορούσε να γίνει έφεση, αλλά η δικηγόρος μας αποφάσισε να εξαγοράσει την ποινή ώστε να κερδηθεί χρόνος." Πολύ καλή κίνηση. Σε 1-2 ημέρες βεβαιώνεται το ποσό απο την ΔΟΥ που ανήκει και με παραγγελία Εισαγγελέα αποφυλακίζεται η κοπέλα.
    γ)"από πειθαρχικό συμβούλιο για να της επιβληθεί ποινή για τον τελευταίο της αυτοτραυματισμό στις 27/6" Συγχρονιστικός κώδικας, άρθρο 68 παρ. 1,2 κατ. "β". Είναι αλήθεια οτι περνάει απο Π.Σ. αλλά συνήθως (και σε μια τέτοια υπόθεση) ΑΘΩΑ η κρατούμενη.
    Δραμινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή