Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Νεο-τζογαδόρικη απάτη από τον Μπόμπολα

Μετά τα... «090», τα τσοντοκάναλα και τις απάτες με τα τηλεοπτικά «παιχνίδια» τύπου «βρείτε ποιός εικονίζεται (στη φωτογραφία του Βέγγου) και κερδίστε 2.500€», οι αετονύχηδες της εξαπάτησης και του ξεζουμίσματος περνάνε πλέον... στην ψηφιακή εποχή!

Ο λόγος περί του «site δημοπρασιών» (όπως αυτοδιαφημίζεται) bidster.gr.

Που βέβαια, μόνο περί δημοπρασιών δεν πρόκειται. Αλλ' ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο εν λόγω ιστοχώρος (bidster.gr) ανήκει στην εταιρεία "ΠΗΓΑΣΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΗΧΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Α.Ε." με τον διακριτικό τίτλο "LEXITEL Α.Ε." που ιδρύθηκε το 1996 και είναι μία θυγατρική εταιρεία της Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. Δηλαδή, συμφερόντων Μπόμπολα, που, ως γνωστόν είναι πλέον συνεταιράκι του Θέμου. Η δε «καλή μας» LEXITEL έχει συνεργαστεί και παλιότερα με τις τηλεοπτικές απάτες του Χρηστίδη.

Το bidster.gr, λοιπόν, ενώ παρουσιάζεται ως δήθεν site δημοπρασιών, είναι στην πραγματικότητα κοινός τζόγος. Και εξηγούμαι:

Την εκάστοτε «δημοπρασία» δεν κερδίζει ο πλειοδότης, αλλά ο «τυχερός» μειοδότης που θα έχει την «και-γαμώ-τις-κωλοφαρδίες» να «πετύχει» την χαμηλότερη προσφορά που... δεν έχει δώσει κανείς άλλος! Φυσικά, με το αζημίωτο για την εταιρεία, αφού κάθε μία συμμετοχή στην «δημοπρασία» κοστολογείται 1 ή 2€ !

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσοι «τσίμπησαν» με την διαφήμιση του ιστοχώρου bidster.gr και μπήκαν, πλήρωσαν από 2€ ο καθένας, για να «χτυπήσουν» το... διαμέρισμα στα Σπάτα με... 10€! Φανταστείτε πόσοι και πόσοι έχουν κάνει διάφορες προσφορές από 1 μέχρι, π.χ., 3.000€ για το σπίτι, το αυτοκίνητο και ό,τι άλλο διαθέτει προς «δημοπράτηση» η εταιρεία του Μπόμπολα.

Κοινώς πρόκειται για σαφέστατη απάτη, με το λιγώτερο που να μπορείς να τους μηνύσεις να είναι η παραπλανητική διαφήμιση, αφού πρόκειται καθαρά για τυχερό παίγνιο.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτω και τους όρους από εδώ: http://www.bidster.gr/how_it_works

Εισαγωγή


Οι δημοπρασίες της Bidster διαφέρουν από μία κανονική δημοπρασία στο ότι το δημοπρατηθέν προϊόν δεν κατακυρώνεται σε αυτόν που έχει δώσει την υψηλότερη προσφορά αλλά σε αυτόν που έχει δώσει τη χαμηλότερη αλλά και μοναδική προσφορά. Οι προσφορές πρέπει να δίνονται με την μορφή cents (π.χ. εάν εισάγετε τον αριθμό 100 αυτό σημαίνει πως η προσφορά σας είναι 100 cents και ισοδυναμεί με 1,00 €, ο αριθμός 50 ισοδυναμεί με 0,50 €, το 1245 με 12,45 €, το 14356 με 143,56 € κ.ο.κ.) και πάντοτε ο βασικός σας στόχος είναι να δώσετε την χαμηλότερη προσφορά η οποία στο τέλος της δημοπρασίας θα πρέπει να είναι και η μοναδική. Για κάθε προσφορά που δίνετε, λαμβάνετε από την Bidster μία από τις τρείς παρακάτω απαντήσεις:


  1. Η προσφορά σας είναι η χαμηλότερη και η μοναδική. Εάν η προσφορά σας διατηρηθεί στη κατάσταση αυτή έως το τέλος της δημοπρασίας, (δηλ. δεν βρεθεί κάποιος άλλος χρήστης που να έχει δώσει την ίδια προσφορά), τότε το δημοπρατηθέν προϊόν κατακυρώνεται σε εσάς.

  2. Η προσφορά σας είναι μοναδική αλλά όχι και η χαμηλότερη. Για να αναδειχτείτε εσείς ο νικητής θα πρέπει να αποκλειστούν , είτε από εσάς είτε από άλλους χρήστες, όλες οι προσφορές που είναι μοναδικές αλλά και συγχρόνως χαμηλότερες από την δική σας.

  3. Δυστυχώς η προσφορά σας δεν είναι μοναδική. Μια συγκεκριμένη τιμή που έχει προσφερθεί από δύο ή περισσότερους χρήστες δεν μπορεί να κερδίσει τη δημοπρασία.


Εάν μέχρι το τέλος της δημοπρασίας η προσφερόμενη τιμή σας παραμείνει η χαμηλότερη και η μοναδική, τότε σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε το δημοπρατηθέν προϊόν στην τιμή που προσφέρατε. Η τιμή αυτή κατά κανόνα είναι πολύ χαμηλότερη από την πραγματική αξία του προϊόντος. Δώστε την προσφορά σας και κερδίστε!



Κοινώς, πρόκειται για μια πολύπλοκη, «μπερδευτική» διαδικασία, μόνο και μόνο για να κάνουν τον τζόγο να μοιάζει με δημοπρασία! Όπως τα «τηλεπαιχνίδια» του Χρηστίδη.

Επίσης, δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι οι «από μέσα» θα αφήσουν τις πραγματικά χαμηλές προσφορές να κερδίσουν, αφού δεν βλέπεις στοιχεία πριν κλείσει η «δημοπρασία»!

Πόσοι είναι μαζί μου για μήνυση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου