Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

«Θα μας πάρουν (!) με τις πέτρες»....

Το θράσος δεν έχει όρια, τελικά:
Τα περισσότερα στελέχη έδειξαν μεγάλη απροθυμία να κάνουν δηλώσεις και στις «οφ δι ρέκορντ» συζητήσεις τους εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκειά τους. «Τι άλλο θα κάνουμε;», αναρωτιούνταν. «Τόσο έχουμε χάσει τον έλεγχο; Τι φοβόμαστε; Θα μας πάρουν με τις πέτρες». (Ελευθεροτυπία 11/05/2009)
Οι ως άνω φράσεις, για όσους βαριούνται να διαβάσουν το άρθρο, ειπώθηκαν «οφ δι ρέκορντ» από στελέχη του κυβερνώντος (με 40%) κόμματος, όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν την εκτροπή της αδικαιολόγητης πρόωρης λήξης της κοινοβουλευτικής συνόδου.

«Τί άλλο θα κάνουμε;»
Εσείς να μας πείτε, «κ.κ.» βουλευταί και λοιποί «αξιότιμοι» κύριοι. Είστε τόσο κατάπτυστα «ευϋπόληπτοι» που σιχαθήκατε ακόμα κι εσείς τον εαυτό σας. Και, παράλληλα, τόσο γλοιωδέστατα υπόδουλοι που ακόμα και μια καταφανώς απολυταρχική ενέργεια του αρχηγού του «δημοκρατικού» σας κόμματος, την θεωρείτε «δική σας».
Πρώτος πληθυντικός. Μεγάλη η αξία του. Θαυμαστή η μικροψυχία σας. Ανατριχιαστικές οι πιθανές απαντήσεις στο ερώτημά σας.

«Τόσο έχουμε χάσει τον έλεγχο;»
Και όχι μόνο. Δεν έχετε ιδέα πόσο. Στην πραγματικότητα, αν νομίζετε ότι έχετε τον παραμικρό έλεγχο, είστε βαθειά νυχτωμένοι. Το δε χειρότερο είναι ότι το νομίζετε. Κι εσείς και οι «άλλοι», οι τόσο ίδιοι με 'σάς. Όλοι σας αθύρματα μιας συμπαιγνίας που σας έχει για γελωτοποιούς του πλήθους, προκειμένου τούτο να μην ασχολείται με 'κείνους. Ώστε να κάνουν αυτοί καλές μπάζες και να σας ρίχνουν και κανένα ψιχουλάκι.

«Τί φοβόμαστε;»
Αυτό μόνο σεις οι ίδιοι μπορείτε να το απαντήσετε. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Φοβάστε μη χάσετε τη γραβάτα; Το αμάξι; Τον ασφαλίτη που έχετε για «φιλιππινέζα»;
Αλήθεια, φοβάστε μη τυχόν κάνετε ποτέ το καθήκον σας σαν άνθρωποι; Φοβάστε μή τυχόν βγείτε μια μέρα στο δρόμο και ο κόσμος δεν σας φτύνει; Τόσο εθισμένοι στο σκατό είστε πια;

«Θα μας πάρουν με τις πέτρες!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου