Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Αστυνομοτρομοκρατία: χωρίς κουκούλες, χωρίς άσυλο

Είναι ενδιαφέρον.

Πιθανότατα κάτι τέτοιο έχει κατά νουν ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο ιδεοδότης του κ. Καρατζαφέρης και οι συν αυτοίς απολυταρχόφιλοι.

Παρακολουθήστε τα δυο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντα: Η ισπανική αστυνομία διαλύει βίαια μιαν απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.



(Παρατηρήστε ότι, ενώ τα δικά μας ΜΑΤ έχουν ρωμαϊκού τύπου ασπίδες - praetores urbani γαρ - οι ισπανικές αντίστοιχες μονάδες φέρουν στογγυλή ασπίδα όπως οι αρχαίοι Ίβηρες. Αν προσέξετε σε κάποιο σημείο στο δεύτερο βίντεο, κάνουν και τον σχηματισμό των αρχαίων Ιβήρων οπλιτών - μόνο τα δόρατα τους λείπουν. Rome Total War το κάναμε!)

2 σχόλια:

  1. Στο βιντεάκι είναι προφανές οτι οι αστυνομικοί έχουν εντολή "διαλύστε τους" καθώς οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές είναι λίγοι και δεν έχουν σχηματίσει καν πορεία.

    Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας, σε οποιοδήποτε κράτος και αν συμβαίνουν. Τώρα με τη "καινούρια" νομοθεσία περί "εξύβριση αρχής" και τις αυτεπάγγελτες διώξεις περάσαμε κι εμείς σε νέα εποχή Χούντας. Με γειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα, κατά την γνώμη μου, είναι ότι δεν πρόκειται καν περί «ανοχής»...

    Δυστυχώς οι αστυνομίες είναι αποκλειστικά δομημένες ως «σώματα απορρόφησης κραδασμών» σε περιόδους που ο απολυταρχισμός των πολιτικών συστημάτων γίνεται κάτι περισσότερο από εξώφθαλμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή