Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Μια άλλη Σαρακοστή...

Η απεργία πείνας είναι το έσχατο ειρηνικό μέσο ενός απελπισμένου ανθρώπου. Ο Θεόδωρος Τενέζος κάνει έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αυτό που ίσως θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας από τις 6 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα.
Όλοι μας καλούμαστε να αναλογιστούμε τις πολιτικές μας ευθύνες. Οι πολιτικάντηδες έχουν αποδείξει από καιρό ότι ο όρος αυτός δεν σημαίνει τίποτε γι' αυτούς. Για εμάς; Είμαστε ακόμα Πολίτες; Είμαστε ακόμα άνθρωποι;

Το παρακάτω κείμενο από το StopCartel.gr:

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ :ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ 19-3-2009

Η Οργάνωση STOPCARTEL υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα του Θεόδωρου Τενέζου.

Τα αιτήματά του είναι δίκαια και αφορούν την αποδεδειγμένα πλέον προκλητικά παράνομη και ακραία λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Υπουργείου Ανάπτυξης στην προσπάθεια προστασίας του σκληρου καρτέλ του χάλυβα της χώρας. Τα εύλογα και νόμιμα αιτήματά του έπρεπε ήδη να είχαν, χωρίς συζήτηση, ικανοποιηθεί, χωρίς να χρειαστεί να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή του.

Η περίπτωση όμως της Απεργίας Πείνας του Θεόδωρου Τενέζου, θέτει ευρύτατα ζητήματα που αφορούν όλους μας.

Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο Ξεκίνησε τη ζωή του με όπλα την εργατικότητα ,την δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό όπως οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι.

Αυτοδημιούργητος και καλλιεργημένος άνθρωπος, απόφοιτος ΤΕΛ , ξεκινώντας σαν απλός εργάτης, πέρασε όλα τα επίπεδα της εργασίας της οικοδομής. Επιθυμία του να πραγματώσει στη ζωή του το Όνειρο. Μια θέση κάτω από τον ήλιο σε συνθήκες ειρήνης, ευημερίας και προκοπής. Απλά καθημερινά πράγματα, όπως όλοι μας θα θέλαμε να είναι η ζωή μας. Αυτό το Όνειρο της δημιουργίας και της προκοπής κατέστρεψαν οι δήμιοι του Θεόδωρου Τενέζου.

Είναι ακριβώς οι ίδιοι που με το σύστημα ζωής που έχουν φτιάξει έχουν καταστρέψει το Όνειρο των πιο πολλών από εμάς. Είναι αυτοί που έφτιαξαν συνθήκες που δεν αφήνουν τη νέα γενειά πλέον να έχει καν Όνειρο. Το δικαίωμα σε αυτό το χαμένο Όνειρο όλων μας, στο ανύπαρκτο Όνειρο της νεολαίας μας, διεκδικεί εκεί στη γωνιά της Πατησίων ο Θεόδωρος Τενέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου