Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης


ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ενδεικτικά αντιγράφουμε από την ανακοίνωση:

«Από τη μια μεριά εξαπέλυσαν μια εκστρατεία συκοφάντησης μιλώντας για τυφλή βία και πλιάτσικα διαστρεβλώνοντας τον καταφανώς πολικό και στοχευόμενο χαρακτήρα του ξεσηκωμού. Από την άλλη, ενεργοποίησαν στο μάξιμουμ τους μηχανισμούς κρατική βίας διαλύοντας με επικίνδυνα για την υγεία χημικά ολόκληρες διαδηλώσεις (αυτά ακριβώς τα χημικά που απαγορεύονται στον πόλεμο αλλά επιτρέπονται στις πόλεις ενάντια στους διαδηλωτές...), ξυλοκοπώντας βάναυσα διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας και καταδικάζοντας εκατοντάδες, καθώς και προφυλακίζοντας δεκάδες με ισχνά ή και ανύπαρκτα στοιχεία.. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό ότι στη Λάρισα 18 παιδιά παραπέμπονται (και μάλιστα 4 προφυλακίστηκαν) με τον αντιτρομοκρατικό με την απίστευτη δικαιολογία ότι συγκρότησαν… οιονεί τρομοκρατική οργάνωση κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης!

Η νεολαία έχει δίκιο να εξεγείρεται και δεν μπορεί να σέρνεται σε κελιά και αίθουσες δικαστηρίων Θεωρούμε απαραίτητο να δοθεί αμέσως πολιτική λύση στο ζήτημα με την αποφυλάκιση όλων των προφυλακισμένων καθώς και με την παύση όλων των ποινικών και διοικητικών διώξεων. Ακόμα και μια επιπόλαιη ματιά στις δικογραφίες οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι συλλήψεις έχουν γίνει στο σωρό, η εξατομίκευση των κατηγοριών είναι το λιγότερο έωλη, και οι προφυλακίσεις γίνονται καταφανώς με βάση κοινωνιολογικά κριτήρια: Όποιος ανήκει στα πιο φτωχά στρώματα ή έχει μεταναστευτική καταγωγή αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο τεκμήριο ενοχής. Πέρα όμως από το αβάσιμο των κατηγορητηρίων, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τέτοιας έκτασης και έντασης γεγονότα απαιτούν πολιτικές και όχι ποινικές προσεγγίσεις.»

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
http://eleytheriatwra.wordpress.com/

2 σχόλια:

  1. Η νεολάια έχει απόλυτο δίκιο να εξεγέιρεται. Εμείς όμως τελικά θα της συμπαρασταθούμε ή θα κάνουμε την πάπια, ακόμα μία φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στὸ χέρι μας εἶναι, δεῖμε. Πληροφόρηση, πληροφόρηση, πληροφόρηση.

    Γιὰ παράδειγμα: ἡ μάνα της Κούνεβα, εἶπε προχθὲς στὸν Παπαχελᾶ ὅτι, ὅταν ἡ Κωνσταντῖνα ψιλοσυνῆλθε καὶ μποροῦσε νὰ γράψει τῆς ἔγραψε ὅτι, ὁ ἕνας απὸ αὐτοὺς ποὺ τῆς ἐπιτέθηκαν, φοροῦσε «χειμωνιάτικη στολὴ τῆς Ἀστυνομίας».

    (Προσωπικά, μοῦ 'φερε στὴν ἐμφάνιση τῶν Ο.Π.Κ.Ε. αὐτό. Γνωστὲς οἱ σχέσεις τους με νύχτα, νταβατζηλίκια κ.λ.π.)

    Πέρασε, ὄχι ἁπλῶς στὰ ψιλά, ἀλλὰ στ' ἀπόψιλα. Κανεῖς δὲν ἀσχολήθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή