Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ηλίθιοι

Δύο ολόκληρες εβδομάδες συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην Γαλλία, με αφορμή το «Ασφαλιστικό Σαρκοζί». Δυο εβδομάδες, απεργίες, συγκρούσεις, διαδηλώσεις.

Και στην Ελλάδα του ασφαλιστικού, του ΦΠΑ, των απολύσεων, των περικοπών, των ελαστικότερων ελαστικών ωραρίων, των προοπτικών για ακόμα περισσότερη αφαίμαξη, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα κοράκια του «μηχανισμού στήριξης», που εισπράττουν για τα αφεντικά τους και μετά θα μας αφήσουν να κάνουμε μιαν ωραία, «ελεγχόμενη πτώχευση»;

Στην Ελλάδα τί;

Τίποτα ιδιαίτερο. Μια απεργία προγραμματισμένη από τα κατάπτυστα τομάρια της ΓΣΕΕ για τις 15 Δεκεμβρίου. Α, ναι, που έχει να κάνει με τα μέτρα του Σεπτεμβρίου. Μόνο μ' αυτά.

Την ίδια ώρα, οι μεγαλοεκδότες σώζουν τα κότερα που έβγαλαν από κρατική διαφήμιση επί δεκαετίες, απολύοντας με τις ντουζίνες κόσμο. Δημοσιογράφους. «Διοικητικό Προσωπικό». Οι δεύτεροι είναι οι περισσότεροι και οι πρώτοι δεν είναι όλοι «αλήτες, ρουφιάνοι». Γίνονται κάποιες κινήσεις, μαθαίνω, για Συνδικάτο Τύπου, με σκοπό να καλύψει και τους «διοικητικούς» (γραφίστες, τεχνικούς κ.ά.). Οι δημοπσιογράφοι σκαλώνουν να μπουν μπροστά. Η ΕΣΗΕΑ κοιμάται όρθια.

Κι όλοι οι άλλοι, μουδιασμένοι, περιμένουμε τη σειρά μας. Κι άλλοι εργασιακοί χώροι χτυπιούνται ένας - ένας, μεμονωμένα, γινόμενοι έτσι εύκολα θύματα.

Και περιμένουμε από την κάθε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΣΗΕΑ και και και...

2 σχόλια:

  1. Εμείς έρμαια των "άλλων" δημοσιογράφων, των προβεβλημένων, των δημοσιογράφων που έχουν άποψη (πάντα βέβαια αυτή συμπίπτει με εκείνη των κυβερνήσεων και των αντιπολιτεύσεων αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη, έ;) νοιαζόμαστε για το αν έκλεισε η Ακρόπολη για τους ιερούς μας τουρίστες. Αφού λοιπόν δεν κατεβαίνουμε στους δρόμους (ντροπή μας, μαζί και εγώ) ας πάψουμε να καταναλώνουμε το οτιδήποτε και να πληρώνουμε τις τράπεζες τους, ώστε να τους τινάξουμε το πάρτυ στον αέρα. Και μετά να δούμε τι θα πράξουν οι δημοκρατικές τους χούντες... για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλίθιος δεν είναι κανείς. Απλά όπως τονίζουν όλοι οι υποψήφιοι είναι υποστηρικτές του ΕΜΕΙΣ που αποσυμβολίζει το ΗΜΕΤΕΡΟΙ.Ποιος τολμάει να πολεμήσει και να αγωνιστεί για το ΕΣΕΙΣ. Θα το πουν τουλάχιστον τρελό.
    Ως τώρα προς το δίκαιο και την Ελευθερία ο Borne μας έχει πει ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος δίκαιος ή άδικος ο οποίος να μην αγαπά την ελευθερία. Ο μεν δίκαιος προάγει και ζητεί αυτήν δια τους άλλους, ενώ ο άδικος δια τον εαυτό του.»
    Πιστεύω να καταλάβατε και γιατί κανείς τους δεν έχει τύψεις.
    Οι απόψεις μου στα τρέχοντα θέματα θα τις βρείτε στο
    www.john-truther.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή