Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Playstation: Μέσο Προπαγάνδας;

Καθώς κοίταγα τα μη-διαβασμένα feeds μου στο google reader, έκανα αναζήτηση για τον όρο "Playstation" ένα από τα αποτελέσματα ήταν του blog Πρέζα TV. Σας το παραδίδω όπως το είδα (απλός άλλαξα τις γραμματοσειρές) γιατί συμφωνώ με το πρωθυπουργό "Τσάβες" (άσχετα που μετά από το σχολείο μου, πάω στο σπίτι του φίλου μου του Σπύρου για να "λιώσουμε" με το Playstation του).

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο ραδιο-τηλεοπτικό σόου «Γειά σου πρόεδρε», σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ο Τσάβες κάλεσε τους βιομηχάνους της χώρας του να κατασκευάσουν «εκπαιδευτικά» παιγνίδια και κούκλες με χαρακτηριστικά των γηγενών πληθυσμών της Βενεζουέλας για να αντικαταστήσουν τα καπιταλιστικά παιγνίδια όπως η Μπάρμπι, που, όπως είπε, «δεν έχουν να κάνουν τίποτε με την κουλτούρα μας».

Χύνοντας χολή για τα ηλεκτρονικά δυτικά παιγνίδια και επεκτείνοντας την κριτική του (στο πρόσφατο παρελθόν είχε πει ότι το Nintendo προωθεί «τον εγωκεντρισμό, την ατομικότητα και τη βία»), περιέλαβε αυτή τη φορά το Playstation, την πρώτη σε πωλήσεις διεθνώς κονσόλα βιντεοπαιγνιδιών, αποκαλώντας την «δηλητήριο». Όπως είπε, «μερικά παιγνίδια σε διδάσκουν να σκοτώνεις. Κάποια φορά έβαλαν και μένα σε ένα παιχνίδι οπού παίκτες έπρεπε να με βρουν και να με σκοτώσουν».

Ο αριστερός πρόεδρος κατηγόρησε τα games που «βομβαρδίζουν πόλεις και πετάνε βόμβες» και τα οποία, όπως ανέφερε, πωλούνται από τις καπιταλιστικές χώρες για να σπείρουν τη βία, «ώστε αργότερα να μπορούν να πουλήσουν όπλα». Πρόσθεσε ότι τα ηλεκτρονικά παιγνίδια ακόμα «προωθούν την ανάγκη για τσιγάρα, ναρκωτικά και αλκοόλ, ώστε επίσης να μπορούν να τα πουλάνε. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο δρόμος προς την κόλαση»

Η Βουλή της Βενεζουέλας πέρασε ένα νόμο τον περασμένο Οκτώβριο, με τον οποίο απαγορεύει τα «πολεμοχαρή» παιγνίδια και βιντεοπαιγνίδια, απειλώντας με ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου