Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Γενική Πανελλαδική Απεργία: Γιγαντιαία συμμετοχή, προκλητική καταστολή

Από το ιστολόγιο του Γιώργου Σαρρή
[Ενημερωμένο: 18:30]

Μπορεί να λεχθεί με ασφάλεια ότι η συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία σημείωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής δεκαετιών.

Η συνήθης κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, αντί να επιταθεί από το κλειστό κέντρο, ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων δεν πήγε στην δουλειά του.


Η πορεία αριθμούσε, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις παρευρισκομένων, από 60.000 έως 100.000 συμμετέχοντες.
«Ξένοι ανταποκριτές μιλούσαν δίπλα μας έκπληκτοι για πάνω από 100.000 διαδηλωτές!»
«H πορεία είναι πολύ μεγάλη. Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ όταν άρχισαν να διαλύονται στο τέλος της Πανεπιστημίου στο ύψος της Θεμιστοκλέους, η ουρά τους ήταν ακόμη Σταδίου. Των σωματείων και της ΓΣΕΕ γέμιζε την Πατησίων και ήταν σε μήκος από το Πολυτεχνείο έως μέσα στη Σταδίου.»

Καθώς τα μπλοκ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων έφταναν στην Ομόνοια, στις 12:45 περίπου, σημειώθηκε απρόκλητη επίθεση και «σπάσιμο» της πορείας από πλευράς των ΜΑΤ:
«Απρόκλητη επίθεση των ματ στη χαλκοκονδυλη κ Πατησίων»

Βίντεο από το «κόψιμο»:«μας είπαν ότι το έκαναν με εντολή της ΓΣΕΕ για να μπει στην κεφαλή της πορείας...»

Η καταστολή και το κυνηγητό ομάδων διαδηλωτών συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Είναι προφανές ότι, οι μεγάλες κινητοποιήσεις τρομάζουν αυτούς που θέλουν να οικοδομήσουν μια βιτρίνα «εθνικής συναίνεσης». Οι μηχανισμοί «κοινωνικού αυτοματισμού» δεν λειτούργησαν. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τους εργαζομένους του δημοσίου, αντιδρούν στη μείωση οποιουδήποτε εισοδήματος, είτε με περικοπές, είτε με φόρους, είτε με πάγωμα.

Το εναίο μέτωπο έχει δημιουργηθεί. Όχι όμως για να σώσει τους κεφαλαιούχους και το πολιτικό τους προσωπικό από την κρίση, αλλά για να τους την επιστρέψει, μιας και αυτοί είναι οι υπεύθυνοι.

1 σχόλιο:

  1. H Βιτρίνα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ράγισμα :)

    Θα περιμένω με αμείωτο το ενδιαφέρον, να δώ και την συνέχεια.
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή