Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Παράπλευρες απώλειες

Αναδημοσίευση από το «Me[n]talMolecule»


Κατά τη χθεσινή σύλληψη των κακοποιών στο Βύρωνα, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών βρέθηκε ένας νέος άνθρωπος 25 χρονών. Ένας καθημερινός άνθρωπος που εκείνη την ώρα δούλευε το μεροκάματό του, πατέρας ενός παιδιού 18 μηνών. Έτσι, χθες χάθηκε μια ζωή και ριμάχτηκε τουλάχιστον άλλη μία. Για την ΕΛ.ΑΣ. όμως η επιχείρηση αυτή ήταν "επιτυχημένη", σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση στη συνέντευξη τύπου.

Για την ΕΛ.ΑΣ. ήταν "ζήτημα τιμής" να πιαστούν οι δύο σκληροί κακοποιοί που γελοιοποίησαν δύο αστυνομικούς δένοντας τους χειροπόδαρα την προηγούμενη μέρα. Χθες λοιπόν μάθαμε ότι (αντίθετα με το γνωστό ρητό) η Tιμή έχει τιμή και μάλιστα πολύ ψηλή.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, χαρακτηρίζοντας την αιματηρή επιχείρηση σαν "επιτυχημένη", προφανώς υιοθετεί την αποτρόπαια λογική της παράπλευρης απώλειας. Την ίδια λογική που επικαλούνται οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες πολέμου για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους όταν υπάρχουν αθώα θύματα. Όμως αυτή τη λογική δεν του την επιτρέπει η θέση του που είναι να προστατεύει τους πολίτες.

Γι' αυτό ο κάθε κ. Δικόπουλος καλό θα ήταν πριν σπεύσει να μοιράσει δάφνες, να κάνει δύο νοητικά πειράματα: Πρώτον, να αναρωτηθεί αν αυτό που γράφει η προκάτ ανακοίνωσή του, μπορεί να το αναγνώσει ενώπιον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Γιατί έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κάποιοι μπροστά στους οποίους θα ντρεπόταν να πει όσα είπε χθες στις τηλεοράσεις. Δεύτερον, να αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να διαβάσει την ίδια ανακοίνωση στο γυαλί, σε περίπτωση που το αθώο θύμα δεν ήταν ένας φτωχός νέος πατέρας από την Αλβανία, αλλά μία διάσημη προσωπικότητα.

Αλήθεια, οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, οι "προστάτες του πολίτη" με τ' όνομα, έχουν την ίδια άποψη για το αν η επιχείρηση ήταν επιτυχής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου