Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

50 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες απήχθησαν από την FRONTEX

[Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο «Αντίσταση στις γειτονιές»]

Το πρωί της Πέμπτης 18/02, 50 παλαιστίνιοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από το κέντρο κράτησης Σάμου με το καράβι προς Αθήνα, προκειμένου να απελαθούν. Από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη τους καθώς δε μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν και δεν έχουν πρόσβαση σε νομική βοήθεια, ενώ ομάδα δικηγόρων τους αναζητά στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό προστίθεται στις παράνομες απελάσεις των 85 προσφύγων στις 12/12/09 και των 24 Αφγανών και Ιρανών προσφύγων στις 14/01.

Σάμος 19/02/2010

Ενώ η Frontex αναβαθμίζεται, και σε συνεργασία με το λιμενικό Σάμου εντείνει την προσπάθεια της για τη «φύλαξη» των συνόρων - ανατολικά του νησιού - από την εισροή προσφύγων, τα ναυάγια πυκνώνουν: (δύο μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2010) και εμείς μετράμε πτώματα στις ακτές του νησιού (9 συνολικά οι αγνοούμενοι, οι οποίοι δεν αναφέρονται πια από τα ΜΜΕ και τους αρμόδιους, αφού αυτοί που τους αναζητούν είναι αόρατοι με φωνές που δεν ακούγονται).

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν μαρτυρίες προσφύγων για το λιμενικό, όχι για πρώτη φορά, που αναφέρουν «... μας χτυπούσαν, μας έβρισαν, ακόμα έχουμε τα σημάδια πάνω μας, κάποιοι από μας έχουν σπασίματα, μας απείλησαν με όπλα και πυροβόλησαν για εκφοβισμό και πέταξαν τα κινητά μας στη θάλασσα...» σε κείμενο τους, το οποίο μας παρέδωσαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας στο κέντρο στις 5/02/2010.

Η θωράκιση των συνόρων και η αντιπροσφυγικη πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση, το κυνηγητό της Frontex - που δεν σταματά το κύμα των προσφύγων, αλλά ανοίγει πόλεμο στην περιοχή με άοπλους και κυνηγημένους ανθρώπους, προερχόμενους και από εμπόλεμες περιοχές - διογκώνει και τρέφει το λαθρεμπόριο, με μόνο σκοπό την υπακοή στην επιταγή της Ε.Ε για Ευρώπη-φρούριο.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ, ΚΥΝΗΓΟΥΝΤΑΙ, ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΑΓOΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ FRONTEX ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ.

Συνεχίζουμε και απαιτούμε:

  • Πραγματική πρόσβαση στο άσυλο, ακόμα το «περιβόητο» νομοσχέδιο περι ασύλου
  • Μεταφραστές στις γλώσσες τους και όχι μετάφραση από τους πράκτορες της Frontex.
  • Να σταματήσει ο «πόλεμος» στην γειτονιά μας που εξυπηρετεί επιταγές της Ε.Ε.

Ανεπιθύμητοι οι κυνηγοί των προσφύγων της Frontex.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΣΑΜΟΣ

4 σχόλια:

  1. πεταμα στην θαλασσα θελουν οι μεταναστες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μεταναστες να επαναπατριζοντε
    Ντροπη σας ανωνυμε "στη θαλασσα"
    Εισαι ο ανθρωπος που λεει πως ειναι πολιτισμενος και χριστιανος????
    Τι να πω επειδη πιανουν οι ευχες μου μη φτασεις το Πασχα...παλιοαρρωστε ανθρωπε.
    Να σου συμβουν ολα τα κακα..
    Ναι εχουμε προβληματα να φυγουν μα κατι σαν εσενα δεν ειναι πιο χρησιμοι απο εκεινους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις τρολιές τις σβήνουμε κανονικά, αλλά την παρούσα, του πρώτου Ανώνυμου (11:20), την αφήνω ως ένδειξη της σκατοψυχίας των ελλαδεμπόρων ψευτοπατριωτών, που δήθεν «συμπαραστέκονται» στον «αγώνα των Παλαιστινίων».

    @Ανώνυμος 1:37:
    Η άποψή σου δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη από του πρώτου, δεδομένου ότι α)συγχέεις πρόσφυγες από μια κατεχόμενη, εμπόλεμη ζώνη με μετανάστες και β) ρίχνεις νερό στο μύλο των επαναπροωθήσεων, της FRONTEX και των δουλεμπόρων. Η φαινομενική «μετριοπάθεια» της διατύπωσης, κρύβει περισσότερες παγίδες: ουσιαστικά αποδίδεις στους πρόσφυγες ακαθόριστα «προβλήματα» που δήθεν «έχουμε», αντί να αναγνωρίζεις τον πραγματικό υπεύθυνο αυτών των τραγωδιών που είναι η ίδια η ύπαρξη κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε... σου ευχομαι ότι χειροτερο... καλύτερα να πετάξουμε εσένα στα σκατα... παρά τους ανθρώπους που αγωνιζονται να ζήσουν στην Θάλασσα.

    πάει στον πρώτο ανάνυμο... τον νεοναζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή