Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Η καμμένη βουλή και τα καμμένα μυαλά του defencenet.gr και του Λά.Ο.Σ

[Αναδημοσίευση από το «Λες Μαλακίες»]

Το defencenet.gr δημοσίευσε μια φωτοσοπιά -δήθεν διαφήμιση της Τουρκικής εταιρίας οπλικών συστημάτων Roketsan- που δείχνει την Βουλή των Ελλήνων να καίγεται με μια προφανέστατα κωμική λεζάντα (μετάφραση: «Σας αυξάνουμε τα ασφάλιστρα πυρασφάλειας από το 1988»). Το αστείο είναι πως οι «δημοσιογράφοι-αναλυτές» που διαθέτουν και διδακτορικά, νόμιζαν ότι όντως πρόκειται για διαφημιστικό της Roketsan, όπως γράφουν στο σχετικό άρθρο, με υπογραφή (εδώ γελάμε) «Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr»:



Πριν σας δώσω το λινκ που αποδεικνύει ότι πρόκειται για δημιουργία κάποιου άσχετου Τούρκου εθνικιού, αναρωτηθείτε πόσο μπουμπούνας πρέπει να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι μια τόσο πρόχειρη (και φυσικά προκλητική) δουλειά θα μπορούσε να είναι επίσημη διαφήμιση μιας εταιρίας. Η απάντηση από την αντίδραση του wannabe Goebbels, εκπρόσωπου τύπου του Λά.Ο.Σ. κ. Αϊβαλιώτη, για την χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Βουλή:

«Οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την ιστοσελίδα της τουρκικής επιχείρησης όπλων «ROKETSAN», η οποία όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού δελτίου www.defencenet.gr, δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις φλόγες.» Πηγή: Έθνος

Το κόμμα του γκαιμπελισμού και του μακαρθισμού έχαψε αμάσητη την μπούρδα του defencenet και δεν έχασε την ευκαιρία να την προωθήσει για οπορτουνιστικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς.


Στο ξεβράκωμα: Η φωτοσοπιά είναι δημιούργημα ενός Τούρκου σχολιαστή στο ελληνο-τουρκικό φόρουμ για θέματα άμυνας, Greece & Turkey Defence Forum. Όπως φαίνεται σε αυτό το thread, Έλληνες και Τούρκοι χρήστες γελάνε με τους δήθεν «δημοσιογράφους-αναλυτές».

Μια μεγάλη μούντζα και στους υπόλοιπους λοβοτομημένους μπλόγκερ που αναδημοσίευσαν το άρθρο του defencenet.

Addendum: Μόλις είδα από σχόλιο του χρήστη Servitoros στο Jungle-Report ότι το blog «Εν Κρυπτώ» είχε ξεσκεπάσει την μπούρδα του defencenet.gr σε χθεσινή του ανάρτηση.

3 σχόλια:

  1. Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
    Το κόμμα ΛΑΟΣ αναπαράγει αμάσητα όλα τα κλισέ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, που εάν υπήρχε μία σοβαρή κριτική αντίληψη από της ευρείες μάζες των ψηφοφόρων, θα είχαν υποχρεωθεί σε παραίτηση.

    Ο εκλεγμένος βουλευτής κ. Πλεύρης να θυμίσω είχε προσέλθει στη βουλή και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην τηλεόραση, ενημερωμένος από το... pressgr
    ( http://www.youtube.com/watch?v=0hmR6KoSqMk )

    Επίσης η σοβαρή κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Καρατζαφέρη έχει διαδώσει μία από τις πιο γνωστές ανυπόστατες φήμες του διαδικτυακού κουτσομπολιού, ότι ο πρόεδρος της Αυστραλίας είχε βγάλει ρατσιστικό λόγο εναντίον των μεταναστών
    ( http://sarantakos.wordpress.com/2009/05/29/karatzafer/ )

    Σήμερα συνεχίζουν την... εγκυρότητα στην πληροφόρηση.

    Πες, πες, κάτι θα μείνει.
    Σε αυτούς που δε θα τους ψυλλιαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει όντως πολύ πλάκα. Και καλά οι δημοσιογράφοι, οι γελοίοι κύριοι του ΛΑΟΣ δεν προλαβαίνουν λίγο να μελετήσουν ή προτιμούν να βαρέσουν κι όπιον πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως και να έχει εκτίθενται μόνοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή