Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: οι «αξιωματούχοι» και οι αμμοβολιστές

Αναδημοσίευση από την «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω»


Σε μια εταιρία από τα Αραβικά Εμιράτα, στην Abu Dhabi Mar,  προτείνεται να πουληθούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και αύριο θα γίνει συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και Thyssen Krupp για  να δρομολογηθούν εξελίξεις στο μεγάλο αυτό νταλαβέρι. Σύμφωνα με την πρόταση της Thyssen Krupp, αυτή θα κρατήσει το 25% των μετοχών, ενώ το 75% θα πωληθεί στην Abu Dhabi Mar.

Στον περσινό ισολογισμό της Thyssen Krupp πάντως «εμφανίζονται ζημίες 300 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η επιχείρηση επιβαρύνεται και από το πρόστιμο των 230 εκατομμυρίων ευρώ που έχει επιβάλει η ΕΕ για παράνομες επιδοτήσεις από το ελληνικό δημόσιο, το οποίο με τους τόκους φτάνει στα 500 εκατομμύρια ευρώ».

Θαυμάσια διαχείριση λοιπόν από μια «έμπειρη» γερμανική εταιρία που από το 2002, όταν και  ανέλαβε τα ναυπηγεία, έχει δώσει μαθήματα εκβιασμών και εξαπάτησης, αποικιοκρατικής  υπεροψίας και χυδαίων παιχνιδιών πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων με την συμπαιγνία, φυσικά, όλων των εμπλεκόμενων εγχώριων θεσμικών φορέων. Μέσα σε όλο αυτό, πόσο ειρωνική φαντάζει η προχτεσινή δήλωση του γερμανού υπουργού οικονομίας ότι δεν μπορούν οι γερμανοί εργαζόμενοι να πληρώσουν για τα λάθη των ελλήνων…

Το αποτέλεσμα είναι 160 εργαζόμενοι στο τροχαίο υλικό να μένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες και οι υπόλοιποι 1600 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία να διεκδικούν μήνα με το μήνα το μισθό τους μέσα σε ένα κλίμα ψυχολογικών εκβιασμών και τεταμένης ανασφάλειας.

Οι κουστουμάτοι «αξιωματούχοι», ωστόσο, θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν μέχρι τις 20 Γενάρη ποια θα είναι τελικά η μοίρα των ναυπηγείων και κοντολογίς των εργαζομένων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου