Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 17:00: Όλοι στο σημείο της δολοφονίας


1 σχόλιο:

  1. Ποινή κάθειρξης 7,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 26χρονο αντιεξουσιαστή, ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση, τον περασμένο Ιανουάριο, στο κτίριο της δημοτικής αστυνομίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Έπειτα από ακροαματική διαδικασία δύο ημερών το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 26χρονο για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικών υλών (ομοφώνως) και της έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και πράγματα (κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3), ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

    Το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (5-2), με συνέπεια ο νεαρός να πάρει το δρόμο προς τις φυλακές.

    Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος, ενώ έκανε λόγο για «σκευωρία σε βάρος του» και «στημένη ιστορία» από την αστυνομία.

    Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρέθηκαν στο πλευρό του κατηγορούμενου αποδοκίμασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η αποχώρησή τους ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

    ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

    Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή