Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Απειλές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου στους απεργούς πείνας

Το πρωί της Τετάρτης (11/11), ο Παναγιώτης Κοντός, προϊστάμενος Γραμματείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πήγε και είπε στους Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας στα Προπύλαια, ότι αποφάσισαν να τους δώσουν μία εβδομάδα διορία για να μαζέψουν τα πράγματα τους και να φύγουν. Τους απείλησε ότι αν δε φύγουν μέσα σε μια εβδομάδα, θα λάβουν μέτρα για να τους διώξουν από το χώρο του ΑΣΥΛΟΥ.
Φαίνεται πως ο πρύτανης και η παρέα του κάνουν τους κύριους μπροστά σε μαζικές καταλήψεις, όπως στην πρόσφατη κατάληψη της Πρυτανείας, που και πάλι ο Κοντός ήρθε να ζητήσει το λόγο από τους καταληψίες αλλά όταν πρόκειται για μερικούς απλούς πρόσφυγες, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Προφανώς, ο έσχατος αγώνας αυτών των ανθρώπων για τα δικαιώματά τους χαλάει τη μόστρα της τουριστικής βιτρίνας των Προπυλαίων.

Από τη μεριά τους, οι απεργοί πείνας κάνουν έκκληση για έμπρακτη υποστήριξη από όσους/ες αισθάνονται αλληλέγγυοι/ες μαζί τους σε αυτήν τη μάχη που έχουν αποφασίσει να δώσουν μέχρι τέλους, ειδικά τώρα που η πολυήμερη απεργία πείνας τους έχει καταβάλλει

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

[Από το μπλογκ της απεργίας πείνας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου