Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Υπογράφουμε ζητώντας την τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας

Ο θάνατος του Πακιστανού οικοδόμου Μοχάμεντ Καμράν μετά τον βασανισμό του στο ΑΤ Νίκαιας είναι μια εγκληματική ενέργεια που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Με την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ θέλουμε να ξηλωθεί και όχι να διαιωνιστεί με τη νέα κυβέρνηση η πολιτική των ψεμάτων και του κουκουλώματος εγκληματικών ενεργειών της Αστυνομίας που κόστισαν ζωές μεταναστών, στέρησαν την ελευθερία με απαγωγές και φυλακίσεις, παραβίασαν το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Σας καλούμε να υπογράψετε το παρακάτω ψήφισμα, να το προτείνετε για να υιοθετηθεί σε σωματεία εργαζόμενων, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικές κινήσεις και συλλογικότητες.


Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ατιμωρησίας των ενόχων με κωλυσιεργίες στη διαλεύκανση της υπόθεσης από τους επίσημους μηχανισμούς του κράτους.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΜΡΑΝ

Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και τις ρατσιστικές επιθέσεις μεταναστών και προσφύγων. Ο Πακιστανός οικοδόμος Μοχάμεντ Καμράν που βασανίστηκε μέχρι θανάτου από αστυνομικούς στο ΑΤ Νίκαιας και οι 8 πνιγμένοι πρόσφυγες ανοικτά της Λέσβου είναι τα πιο πρόσφατα κρούσματα αυτής της ρατσιστικής βαρβαρότητας. Δεν θα ανεχτούμε άλλα!

Η μαζική κινητοποίηση του αντιρατσιστικού κινήματος και της Πακιστανικής Κοινότητας ενάντια στην δολοφονία του Καμράν δεν επέτρεψε το κουκούλωμα αυτής της δολοφονίας και ανάγκασε την ίδια την κυβέρνηση να καταδικάσει το γεγονός.

Παρόλα αυτά όμως, η προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων συνεχίζεται. Η Πακιστανική Κοινότητα καταγγέλλει ότι βασικοί μάρτυρες, ανάμεσα τους και ένας αυτόπτης συγκρατούμενος του Καμράν ο οποίος είδε να τον βασανίζουν μπροστά του, δεν έγιναν αποδεκτοί στην ανακριτική διαδικασία με την δικαιολογία ότι δεν έχουν έγγραφα!

Απαιτούμε να σταματήσει η συγκάλυψη της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο οι αστυνομικοί που τον βασάνισαν μέχρι θανάτου όσο και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια σε κάθε εμπόδιο που μπαίνει για να κλείσει στα γρήγορα αυτή η υπόθεση.

Να ανοίξουμε έτσι το δρόμο ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και για όλα τα προηγούμενα ρατσιστικά εγκλήματα: από τις απαγωγές των 28 Πακιστανών το 2005 και τις δολοφονίες μεταναστών στην Π. Ράλλη πριν ένα χρόνο, μέχρι τις φασιστικές επιθέσεις σε γειτονιές όπως στον Άγιο Παντελεήμονα και τους βάρβαρους ξυλοδαρμούς από το Λιμενικό. Και να ξηλώσουμε ολόκληρη την ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ συνεχίζοντας την πάλη για νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες κι όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ στο: http://www.petitiononline.com/kamran09/petition.html

ΣΤΕΙΛΤΕ email στο antiracismfascism@yahoo.gr, με ονοματεπώνυμο,ιδιότητα,τηλέφωνο για επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου