Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Οι κυβερνήσεις ορθώνουν τείχη, τα κινήματα χτίζουν γέφυρες


1η Νοεμβρίου

Ξεκίνησε σήμερα στην ΑΣΟΕΕ η Διεθνής συνάντηση των αντιρατσιστικών κινημάτων, με κεντρικό σύνθημα
"Οι κυβερνήσεις ορθώνουν τείχη,
τα κινήματα χτίζουν γέφυρες".

Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων ανήκει σε δεκάδες οργανώσεις της αριστεράς και οργανώσεις που κινούνται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αφορμή για την διοργάνωση και το διεθνές κάλεσμα απέναντι στην βία κατά των προσφύγων ήταν η διοργάνωση ενός κατ επίφαση φόρουμ για τους μετανάστες από διάφορα κράτη, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού που διακρίθηκε στην κτηνώδη βία κατά των προσφύγων.


Το ονομάζουν "Διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης (GFMD)" και θα διεξαχθεί(4-5 Νοεμβρίου) στο Μέγαρο Μουσικής του μεγαλοπαράγοντα Λαμπράκη καθώς και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το διακυβερνητικό φόρουμ θα αποτελέσει ένα ακόμη ιβεντ των ανώτερων αξιωματούχων, των πολυέξοδων ΜΚΟ, των κάθε είδους επισήμων και επώνυμων προσκεκλημένων που θα έγλειφαν οτιδήποτε για λίγη προβολή και βέβαια των δημοσιογράφων, χωρίς να εξαιρούνται οι Έλληνες δημοσιογράφοι πραγματικά ακραιφνείς ρατσιστές. Τις εκδηλώσεις του διακυβερνητικού φόρουμ θα ανοίξει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γαβράς, κάνοντας απολύτως εύστοχο τον τίτλο έργου του Σιμόπουλου «Διανοούμενοι και Καλλιτέχνες ευτελείς δούλοι της εξουσίας.»

Η διεθνής συνάντηση των αντιρατσιστικών κινημάτων που στέκεται ενάντια στο διακυβερνητικό φόρουμ, ξεκινά με συνέλευση των διεθνών αντιρατσιστικών οργανώσεων σήμερα το πρωί στην ΑΣΟΕ και συνεχίζει με διάφορες συζητήσεις-ενημερώσεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης (GFMD) διοργανώνεται την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μεγάλη συναυλία στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα όπου πρέπει πραγματικά να βρεθούμε όλοι.
Να θυμίσουμε αν και δεν χρειάζεται ότι η συγκεκριμένη πλατεία έγινε το σύμβολο του αγώνα ενάντια σε ρατσιστικές πρακτικές και ναζιστικές παρουσίες που φιλοξενήθηκαν εκεί υπό την πολιτική προστασία του νεοελληνικού κράτους και βέβαια της αστυνομίας.
Επίσης οι αντιρατσιστικές οργανώσεις καλούν σε μεγάλη πορεία στις 4 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα στις 6:00μμ.

[Αναδημοσίευση από το «Δακρυγόνο»]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου