Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ουρλιάζουν για αίμα εκεί που δεν υπήρξε, σιωπούν για το αίμα που χύνεται


Οι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι ανεκδιήγητοι. Εξοργιστικοί. Από μόνοι τους αρκούν να αποδείξουν ότι γεγονότα σαν το προχτεσινό είναι, αν όχι προσχεδιασμένα, τουλάχιστον επιθυμητά από την Ασφάλεια.

Δείτε:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόλεμο κήρυξε η Τρομοκρατία! Επιχείρηση εκτέλεσης νεαρών αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Γίναμε Ιράκ. Πρωτοφανούς αγριότητας απόπειρα μαζικής δολοφονίας αστυνομικών από θρασείς τρομοκράτες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "100 σφαίρες κατά της Δημοκρατίας. Ομόθυμη καταδίκη της άνανδρης επίθεσης στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής".

ΕΘΝΟΣ: "Σε κλοιό οι αδίστακτοι δολοφόνοι. Συγκρατημένοι αισιοδοξία για συλλήψεις εκφράζει η ΕΛΑΣ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρόκληση με 100 σφαίρες. Τρομο-στρατός 6 ενόπλων γάζωσε το Α.Τ. Αγ. Παρασκευής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Επίδειξη τρόμου με 100 σφαίρες. Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς".


Ένα λεπτό. Ώπα. Στοπ. Για πάμε πάλι:


«Εκτέλεση»; «Νεκροί»; «Δολοφόνοι»; «Στρατός»; «Δολοφονία»;

Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, επιλογή λέξεων. Ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι ούτε στις 23 Δεκεμβρίου, ούτε στις 5 Ιανουαρίου, ούτε στις 3 Φεβρουαρίου, αλλά ούτε κι αυτή τη φορά υπήρξαν νεκροί. Αυτό δεν κάνει βέβαια τις ένοπλες συμμορίες αθώες, ούτε αναιρεί τον εγκληματικό χαρακτήρα των ενεργειών τους. Δεν δίνει όμως και σε κανένα, περισσότερο δε σε «επαγγελματίες της ενημέρωσης» το δικαίωμα να προπαγανδίζουν απροκάλυπτα.

Αντίθετα, οι «καλοί επαγγελματίες» δημοσιογράφοι, τα σκυλιά αυτά τα λυσσασμένα, τα παπαγαλάκια της Ασφάλειας που ξέρουν καλά να δένουν τις λέξεις «τρομοκράτης» και «αντιεξουσιαστής», δεν ανέσυραν από το λεξιλόγιό τους τους όρους «δολοφονία», «εκτέλεση» και «αδίστακτοι» για να περιγράψουν την πραγματική δολοφονία εργατών στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ ή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Η δολοφονία κρατουμένων διά ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι γι' αυτούς πλήγμα «κατά της Δημοκρατίας». Οι οκτώ πνιγμένοι πρόσφυγες - από το εμπόλεμο Αφγανιστάν – δεν ήταν «πρωτοφανούς αγριότητας εκτέλεση» κατ' αυτούς κι έτσι δεν βρήκε τον δρόμο για πρωτοσέλιδα. Ούτε το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων της Παγανής είναι αρκετή «επίδειξη τρόμου». Φυσικά, ούτε τα checkpoints με ΜΑΤ στα κατεχόμενα Εξάρχεια είναι «τρομο-στρατός».

Αλλά, ξέχασα. Όλα αυτά είναι πια για την «προστασία του πολίτη».

1 σχόλιο:

  1. Σιγά ρε μην ασχοληθούν.
    Η αστυνομία είναι θεσμός ρε, οι μετανάστες και οι εργάτες είναι? Δεν είναι. Γιατί να ασχοληθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή