Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Μια πρώην ήσυχη πλατεία

Από τη [RODIA MIXER]


Πήγα σήμερα να επισκεφτώ μια φίλη που μένει κοντά σε μια ήσυχη πλατεία. Βρίσκομαι ακόμα σπίτι της, στον υπολογιστή της πληκτρολογώ το ποστ και από εδώ σε λίγο θα πατήσω PUBLISH POST.
Η φίλη μου είναι πανικόβλητη, επειδή πριν από λίγα λεπτά πέρασε μια ορδή χρυσαυγιτών με κράνη, μερικοί κρατούσαν ρόπαλα και αρκετοί ασπίδες. Φώναζαν κάτι για καποιον αλβανό, μιλάμε για ζωώδεις κραυγές σαν σκουξίματα αγρίων θηρίων, που βγαίναν κατευθείαν από το λαιμό -σαν γδάρσιμο.
Ούτε η φίλη μου, αλλά ούτε και'γώ, είχαμε αντιμετωπίσει άλλη φορά κάτι τι παρόμοιο. Ψιλοτρομάξαμε «σκεψου να γινει συνηθεια να περνανε απο δω περα» μου είπε έντρομη.

Οι κραυγές ξανακουστηκαν σε λίγο, μερικοί νεαροί άνδρες ξαναγύρισαν στη πλατεία. Ευτυχώς, τώρα που γράφω, έχουν φύγει. Η φίλη μου τηλεφώνησε στο ράφτη που δηλώνει βορειοηπειρώτης και στη καθαρίστρια της πολυκατοικίας της, να τους πει να προσέχουν.

Κατέβηκε η κυρία διαχειρίστρια και χτύπησε το κουδούνι. «Είδατε οι αναρχικοί;» είπε. Αντε να της εξηγήσει κανείς ότι οι αναρχικοί δεν έχουν τπτ να μοιράσουν με τους αλβανούς μετανάστες. Ερε, μπλέξιμο...

Αυτά προς εσάς, κ. υπουργέ της Προστασίας του Πολίτη. Ποιος είναι ο Πολίτης; Ποιος μας προστατεύει απο παρόμοια παραπλανημένα πλάσματα;
______________________
Δυστυχώς, μέχρι να σκεφτώ να πάρω τη κάμερα της φίλης μου να τραβήξω το συμβάν, ο κύριος όγκος της "παρέλασης" είχε περάσει και δεν πρόλαβα να απαθανατίσω μερικά από τα "όπλα".
-->> ώρα 19:00, άτομα 100 περιπου
-->> πλατεια Βαρνάβα, πισω απο Καλλιμάρμαρο

UPDATE-->> μια καλυτερη φωτο, τραβηγμενη λιγο νωριτερα απο ψηλοτερο μπαλκονι:


______________________

Δικό μας σχόλιο:

Κ. Υπουργέ Προ.Πο., «χούλιγκαν» είναι κατ' εσάς μόνο όποιος προστατεύει δυναμικά μια διαδήλωση από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής;

«Χούλιγκαν» δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες, κατ' επανάληψιν δολοφόνοι των νεοναζιστικών ομάδων που συνεργάζονται - όπως αποδεικνύουν αδιάψευστα στοιχεία κατά καιρούς - με τις διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν πορείες και συγκεντρώσεις;

Μαζέψτε από τους δρόμους τα κρανο-ασπιδο-λοστοφόρα τσιράκια της ασφάλειας, τώρα!

2 σχόλια:

  1. UPDATE 2-->> Ακουσα μόλις πριν λίγο στο νυχτερινο δελτίο ειδησεων της ΝΕΤ ότι επρόκειτο για οπαδους ομαδων βόλεϋ.
    Τα συνθηματα που άκουσα όμως, ήταν εναντίον καποιων αλβανών. Απο εκει το συμπερασμα περι χρυσαυγιτων.
    Πολλοί νεαροί άνθρωποι ηταν εξοπλισμενοι με ξύλα, μερικοι ειχαν ασπιδες και πάρα πολλοί φορούσαν κράνη, που σημαινει πως ηταν προετοιμασμενοι για φασαριες.
    __________________
    Συγγνώμη λάθος. Χουλιγκανς ηταν τελικα, καθως φαινεται...

    Ευχαριστώ για το σύνδεσμο :) και παλι ζητω συγγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι το τί μεταδίδει η ΝΕΤ δεν είαι και τόσο αξιόπιστο.

    Από την άλλη δεν είναι απίθανο να ισχύουν και τα δύο: πολλές φορές οι «χουλιγκάνοι των γηπέδων» αποτελούν «πολυμορφικό στρατό» που χρησιμοποιείται σε διάφορα επίπεδα, ακόμα και σε φοιτητικές παρατάξεις.

    Π.χ. φαίνεται να υπάρχει μια πάγια σχέση Χ.Α. και «Θύρας 13»:
    http://www.facebook.com/group.php?gid=52538839141

    ΑπάντησηΔιαγραφή