Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Δύο ακόμα εργοδοτικά εγκλήματα

2 νεκροί και ένας σακατεμένος, τα σημερινά θύματα της εγκληματικής εργοδοτικής ασυδοσίας.


Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα σε στοά μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» , ιδιοκτησίας της καναδικής European Goldfields και της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην περιοχή Μαύρων Πετρών, στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.


Το τραγικό περιστατικό συνέβη, όταν κατά την εκτέλεση εργασιών υποστύλωσης αποκολλήθηκαν κομμάτια μεταλλεύματος από την οροφή της στοάς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 44χρονος μεταλλεργάτης και να τραυματιστεί ένας 49χρονος, ελληνικής, και οι δύο, καταγωγής. Ο 49χρονος υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων του δεξιού του χεριού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Στο χώρο του ατυχήματος διενεργήθηκε αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος. Οι δύο υπεύθυνοι εργοδηγοί και η υπεύθυνη ασφαλείας της εταιρίας που ανήκει το μεταλλείο δεν συνελήφθησαν κατόπιν προφορικής εντολής του αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Το δεύτερο εργοδοτικό έγκλημα της ημέρας συνέβη ,όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το ΚΚΕ, στην Σαλαμίνα όπου ένας εργαζόμενος σε εταιρεία σκυροδέματος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, καθώς η πρέσα που δούλευε άγγιξε καλώδια της ΔΕΗ.

[Αναδημοσίευση από το «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!»]

3 σχόλια:

  1. H Ακτωρ θα έπρεπε να κατασκευάζει αποσμητικά. Όποτε ακούγετε το ονομά της κάτι βρωμάει... και όμως πάντα την βγάζει καθαρή.
    Να ένα πολύ ωραιο Άβατο για τον κύριο Χρυσοχοίδη... το λογιστήριο της Ακτωρ είναι ένα πρώτης τάξεως άβατον... καλύτερο και απο Ομέρτα.
    Τι να πεί κανεις; Μέσα σε μια χώρα που το 90% του δυναμικού της αστυνομίας ασχολήτε με την ψυχοθεραπεία (δια γκλοπ) των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς οι ευσχήμονες επιχειρήσεις - «ατμομηχανές της ανάπτυξης» δεν αποτελούν «αστίες ανομίας», κατά Υπ. Προ.Πο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ατμομηχανες της Ελληνικης Οικονομίας μέσα στο καζάνι τους καίνε ανθρώπινες ζωές.
    μαλλον γι αυτό και βγάζουν τόσο μπόχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή