Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Το περιβόητο εκατονταήμερο πρόγραμμα

(Αναδημοσιεύω το άρθρο του Crux από το μπλογκ «Ανθρώπινη επανάσταση». Κάτι τέτοια κορυφαία διαβάζω από 15χρονα (χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω υποτιμητικά) και μετά αισθάνομαι εντελώς μαλάκας όταν διαπιστώνω ότι ακόμα προσπαθώ να συζητήσω σοβαρά με ΠΑΣΟΚους. Τελικά γέρασα πια, δεν έχω την καθαρή συνείδηση των παιδιών.


Με τον φόβο να μη «προβώ σε γενικεύσεις» ή να μη φανώ «φανατικός», τελικά αυτοπαγιδεύομαι και ξεχνάω την στυγνή πραγματικότητα: τα κόμματα είναι μηχανισμοί εξουσίας και ως τέτοιους, μόνο από συμφέρον μπορεί να τους υποστηρίζει κανείς.)

Προειδοποιώ ότι πάλι θα αερολογήσω. Προτιμότερο να γράφεις απ΄το να βλέπεις τηλεόραση. Αυτό για όσους αναρωτιούνται γιατί γράφουμε. Αλλά δυστυχώς όπως έχω πει αν προσπαθήσεις να ξυπνήσεις κάποιον το πιο πιθανό είναι να σε πάρει ο ύπνος. Ας πάμε τώρα στο κύριο θέμα και τυπικά αφήνοντας παράγραφο και τηρώντας τους κανόνες του καθωσπρεπισμού και της αισθητικής αντίληψης.

Είδα μια διαφήμιση στο google η οποία έλεγε τα εξής: "Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ."

Σκέφτομαι τώρα πόσοι αφελείς θα κάτσουν να το διαβάσουν και θα παρασυρθούν απ' το ουτοπικό εκατονταήμερο ρομάντσο. Εξάλλου είμαστε ίσως ο μοναδικός λαός που αρέσκεται τόσο πολύ στα λόγια. Έχουμε μιλήσει άπειρες φορές για τις ταυτότητες και την τάση που έχουμε να κρίνουμε με βάση τυπικές διαδικασίες βασισμένες στα πιστεύω και όχι στις πράξεις. Είμαι 15 χρονών και ήδη έχω σιχαθεί τα λόγια. Τα δικά μου ψέματα και τα ψέματα των άλλων. Είμαστε αναμφισβήτητα ο λαός της βιτρίνας και της εξωτερικής εμφάνισης. Στις ταυτότητες κομψοί στη ψυχή ασχημομούρηδες.

Έχω να προτείνω μια καλύτερη διαφήμηση για το one hundred days program by greensun. Ιδού είναι και σας το παρουσιάζω: "Κάντε κλικ εδώ για να χάσετε 100 πολύτιμα λεπτά απ΄τη ζωή σας διαβάζοντας το επιστημονικής φαντασίας πασοκικό πρόγραμμα".

Υ.Γ Εννοείται πως ισχύουν τα ίδια και για τη ΝΔΟΥ LIGHT δεν χρειάζεται να τα λέμε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου