Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Λαμογιά και ιδεολογία

Αναδημοσιεύω εδώ ένα εξαιρετικό, κατά την γνώμη μου, σχόλιο αναγνώστη του TVXS στο θέμα με το «τρωκτικό»:

Το έγραψε ο χρήστης NdL και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Δεν μ' ενοχλεί που σταμάτησαν το Τρωκτικό. Το Τρωκτικό εξυπηρετούσε πρακτικές ενάντια τόσο στην ηθική όσο και στην αισθητική μου. Ήταν ένα όχημα επαγγελματιών δημοσιογράφων που κατά την γνώμη μου συντηρούνταν οικονομικά από ανθρώπους που επιθυμούσαν να λασπώσουν, να συκοφαντήσουν και να εκβιάσουν ανταγωνιστές τους στο πολιτικό είτε επιχειρηματικό, είτε star system στίβο. Ήταν ένα γνήσιο τέκνο της Δημοσιογραφίας που εκφραζόταν από τον καταδικασμένο για εκβιασμό Μιχαλόπουλο της "Ελεύθερης Ώρας", την "Αυριανή", τους γραμματοκομιστές και άλλα κίτρινα παλικάρια που ίσως ξεχνώ.

Με διασκεδάζει και με κάνει να αισθάνομαι ακόμα πιό σίγουρος για τα γραφόμενά μου το ύφος της επιστολής τους, που ξεκινά θυμίζοντάς μας τις προκυρήξεις των τρομοκρατών της 1ης γενιάς που αναφερόταν στην ΛΜΑΤ (λούμπεν μεγαλοαστική τάξη) μεταφέροντάς την στο τοπίο των ΜΜΕ. Μου δείχνουν για μια ακόμα φορά το πόσο αριβίστες είναι, που δεν διστάζουν στα δύσκολά τους να μεταχειρίζονται διαλεκτικές που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο του blog τους, ούτε με τις πρακτικές τους. Ξαφνικά ιδεολογοποιούν, τώρα στα πίσω πίσω, το εγχείρημά τους, με προφανή στόχο να αμυνθούν. Ας μην γελιόμαστε, το εγχείρημά τους ουδέποτε ήταν ιδεολογημένο. Ούτε διεπόταν από τις αρχές των bloggers.

Με θλίβει βέβαια το ποιοί τους κλείσαν. Προσυπογράφω μαζί σας την όποια ανησυχία σχετικά με πιθανό πογκρόμ εναντίον blogs αντιπληροφόρησης. Όμως ρε γαμώτο, δεν θα 'πρεπε κάποιος να μπορεί να επιβάλει κάποιους κανόνες δεοντολογίας στην blogόσφαιρα; Γιατί θα πρέπει να τρώμε στην μάπα, ακόμα και αν δεν θέλουμε συνειδητά εμείς να επισκεφθούμε, links στο facebook και σε άλλες σελίδες επικοινωνίας που να σε παραπέμπουν σε κάθε σκουπίδι, χωρίς να μπορούμε να αμυνθούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου