Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Κινδυνεύει μωρό προσφύγων που βρίσκεται φυλακισμένο στο Α.Τ Άρτας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα κρατούνται στο Α. Τ. Άρτας δύο οικογένειες Ιρακινών μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους. Οι ηλικίες των παιδιών είναι από έξι(6) μηνών έως επτά(7) χρόνων.

Χθες ένα μωρό (ενός έτους) παρουσίασε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας. Το μωρό αφού το είδαν οι γιατροί και του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, δεν κρατήθηκε στο νοσοκομείο αλλά επέστρεψε στα κρατητήρια όπου συνεχίζεται η φυλάκισή του.

Ήδη έχουν ενημερωθεί και οι ίδιοι οι κρατούμενοι αλλά και δικηγόροι που επισκέφθηκαν τις δύο οικογένειες ότι άμεσα θα μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο κράτησης. Οι δύο οικογένειες προέρχονται από μία κατεστραμμένη χώρα (ΙΡΑΚ) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πόλεμο και η επιστροφή τους εκεί αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ζωή όλων και των ενηλίκων αλλά και των μικρών παιδιών.

Η κατάσταση της υγείας του μωρού δεν επιτρέπει όχι απλά καμιά μεταφορά σε άλλο κέντρο φυλάκισης, αλλά είναι απαραίτητη η παραμονή του μωρού στο νοσοκομείο.

Τοπικές οργανώσεις(κυρίως η κίνηση για τους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα) προσπαθούν να κινητοποιήσουν κόσμο ώστε να μεταφερθεί το μωρό στο νοσοκομείο και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς σε άλλο κέντρο φυλάκισης.



[Πηγή: Athens Indymedia]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου