Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

(μ)ΠΑ(τ)ΣΟΚ για Θ. Ηλιόπουλο

Δεν κρίνω την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, καθώς δε με αφορά. Καλά έκαναν, εξάλλου υποχρέωση κάθε ανθρώπου είναι.

Πλην όμως, ας έχουν υπ' όψιν, ότι δεν ξεχνάμε... ούτε την «επιχείρηση 'Αρετή'», ούτε ποιός ήρε για πρώτη φορά μετά την χούντα το άσυλο, ούτε το αίμα του Καλτεζά.

Απλή υπενθύμιση. Η υποκρισία του επαγγελματικού πολιτικαντισμού δεν εξαργυρώνεται πλέον. Είναι πολύ λίγοι οι πειθήνιοι ψηφοφόροι πια σήμερα... κι ακόμα λιγότεροι οι χειροκροτητές.

Ένα σημαντικό κείμενο, που μου ήρθε ως μήνυμα από την «ΑΑΑ»:

Σύνδεσμος
[...]
Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό, παρουσιάστηκαν "δημοσιογράφοι", κινήσεις "ενεργών πολιτών", γκρουπ στο facebook και άλλοι τύποι, οι οποίοι αποπροσανατολιστικά προσπάθησαν να "ενεργοποιήσουν" πολιτικά όλους εκείνους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την άδικη δίωξη του Θοδωρή και εκατοντάδων ακόμα αγωνιστών, που συνελήφθησαν το Δεκέμβρη, θα ήθελα να καταθέσω μία προσωπική άποψη... που πιθανά εκφράζει και άλλους συναγωνιστές.

Η υπόθεση του Θοδωρή δεν έχει να κάνει με μία "κακή" διαχείριση ενός "κακού" δικαστικού ή σωφρονιστικού υπαλλήλου. Η άδικη και απάνθρωπη συμπεριφορά των ανθρωπο-φυλάκων του συστήματος (δικαστικών, διωκτικών και σωφρονιστικών αρχών) συνδέεται με τη γενικότερη ολοκληρωτική επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα τα τελευταία χρόνια. Οι διώξεις των εκατοντάδων αγωνιστών του Δεκέμβρη, αλλά και πολλών φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργατών που συνελλήφθησαν στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια και διώκονται μέχρι και σήμερα, συνδέονται με τις επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας.

Αφού πρώτα ρημάξαν και παρέδοσαν τον πλούτο που εμείς παράγουμε στα μεγάλα ντόπια και ξένα αφεντικά, (φιλελευθεροποίηση, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών κλπ κλπ) διέλυσαν τις όποιες εργατικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις (οχτάωρα, παροχές, κλπ κλπ) φρόντισαν να διαμορφώσουν και ένα κράτος φρούριο που θα προστατεύει τα συμφέροντα τους, από τους απειθαρχους και ανυπάκουους αυτού του τόπου. (Τρομονόμοι, κουκουλονόμοι, στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάμερες, ηλεκτρονικά διαβατήρια, απαγορεύσεις, νέα χημικά, οργάνωση και ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής κλπ κλπ..)

Ο Θοδωρής και όλοι οι αγωνιστές στοχοποιήθηκαν λοιπόν από έναν κυρίαρχο συνασπισμό εξουσίας, ο οποίος έχει μια συνέπεια λόγων και έργων, όσον αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε, να ζητιανεύουμε τον "ανθρωπισμό" αυτών, οι οποίοι είναι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί όλων των παραπάνω εγκλημάτων που περιέγραψα.

Ας αναλογιστούμε τι είναι αυτό που φοβήθηκαν από το Δεκέμβρη, αλλά και τι είναι αυτό που ζητούν κάποιοι "αυλοκόλακες" από τα αφεντικά τους τώρα...

κι ας υποσχεθούμε πρώτα στους εαυτούς μας αλλά και σε όλους όσους βρίσκονται κατηγορούμενοι μπροστά στη "δικαιοσύνη" (μια δικαιοσύνη που όπως όλοι γνωρίζετε επιλεκτικά τα τελευταία χρόνια κάνει πλάτες στα μεγάλα αφεντικά "σκάνδαλα", εργοδοτική τρομοκρατία κλπ) γιατί αρνήθηκαν έστω και σε μία στιγμή κοινωνικής εξέγερσης και ελευθερίας, το ρόλο τους ως πρόβατα και ρομποτάκια....

ας υποσχεθούμε λοιπόν ότι δε θα επιτρέψουμε η αξιοπρέπεια μας, να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης κανενός από του λόγου τους....

Ας υποσχεθούμε στο δικό μας Δεκέμβρη - του αυθορμητισμού, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης -
ότι ο αγώνας μας, δε θα σταματήσει παρά μόνο μέχρις ωσότου δικαιωθούν τα όνειρα μας....

για ένα κόσμο δίκαιο μεταξύ ίσων και ελεύθερων δημιουργών...

ΥΓ. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24/8 ώρα 8μμ συνεχίζουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση του Θοδωρή αλλά κ όλων των ομήρων αγωνιστών του ΔΕκέμβρη... Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου