Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Φωτιές: εθελοντές στη δασοπυρόσβεση και κυνήγι από τους μπάτσους

Από το Athens Indymedia:

Καταγγελία για τη φωτιά στο Γραμματικό

Ενημέρωση προς όλες και όλους συντρόφισσες και συντρόφους από το τεράστιο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς:

Μεγάλη ομάδα συντρόφων από χτες κινητοποιήθηκε και βρέθηκε στην περιοχή των πυρκαγιών και των εμπρηστικών εστιών που μπήκαν με σύστημα και με προγραμματισμό σε συγκεκριμένα σημεία - κλειδιά. Οι σύντροφοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μπροστά στις φλόγες αλλά εκτός από τη μανία της φωτιάς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον οπορτουνισμό της εξουσίας. Συγκεκριμένα, ομάδες των ΟΠΚΕ και της ασφάλειας προσπαθούν από αργά το βράδυ να εγκλωβίσουν σε διάφορα σημεία και να απομονώσουν συντρόφους ώστε να τους συλλάβουν ως εμπρηστές και να παρουσιάσουν αυτή την εικόνα στο λαό μέσω των ΜΜΕ. Οι σύντροφοι μετακινούνται από σημείο προς σημείο μαζικά και όχι μεμονωμένα και αυτό είναι που χαλάει τα σχέδια των μπάτσων. Αυτή η κατάσταση όμως όπως όλοι καταλαβαίνετε δεν επιτρέπει στους συντρόφους να είναι όσο αποτελεσματικοί μπορούν να είναι σε σχέση με την αντιμετώπιση της φωτιάς. Οι μπάτσοι βρίσκονται σε συννενόηση με τους δημοσιογράφους και τα κανάλια και είναι χαρακτηριστικό ότι με το που μετακινούνται οι σύντροφοι προς κάποιο μέτωπο ή για να αποφύγουν τις φλόγες που τρέχουν, πίσω τους στο δρόμο εμφανίζονται τα γνωστά σε όλους τζιπάκια παρέα με τα links των καναλιών. Πρέπει να αναφέρουμε ότι πυροσβέστες, εποχιακοί και εθελοντές πυροσβέστες εκφράζουν ανοιχτά πλέον το θυμό τους για τη στάση και τη συμπεριφορά των μπάτσων.

Η τεράστια φωτιά που βλέπετε αυτή τη στιγμή από τις τηλεοράσεις σας ξεκίνησε ακριβώς από το σημείο που η κυβέρνηση θέλει να κάνει τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος τους στην προστασία των μηχανημάτων της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. Υπάρχουν μπουλντόζες στο σημείο και τα οχήματα φυλάνε τα σίδερα αντί να σβήσουν τα πεύκα.

Όποιος έχει γνώσεις και δυνατότητες να βοηθήσει, ας το κάνει αλλά φροντίζοντας για την προσωπική του ασφάλεια. Προσοχή ΚΑΙ στις φλόγες ΚΑΙ στους μπάτσους.

Ενημέρωση: 5:28μμ


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

τα αδέρφια μας που βρίσκονται αυτές τις ώρες πάνω στις φωτιές της Αττικής απευθύνουν την παράκληση να μην ανεβαίνουν στα σημεία άνθρωποι που δεν έχουν εκπαίδευση και σχετικές γνώσεις γιατί εκθέτουν τον εαυτό τους σε τεράστιο κίνδυνο και λόγω της έντασης της πυρκαγιάς και λόγω της τεράστιας παρουσίας των μπάτσων σε κομβικά σημεία πρόσβασης στις φωτιές.

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης και παραπλάνησης όσων εθελοντικά σπεύδουν στις περιοχές, με αποτέλεσμα όλες οι δυνάμεις του κόσμου να καταλήγουν σε εντελώς άσχετα με τις φωτιές σημεία και να αποσυντονίζονται. Όσο περνάει η ώρα οι εθελοντές με τις υδροφόρες μένουν από νερό και οι μπάτσοι κάνουν συστηματική προσπάθεια να τους αποθαρρύνουν, στέλνοντάς τους για ανεφοδιασμό σε κλειστούς χωματόδρομους και σε σημεία που δήθεν είναι υδροφόρες της ΕΥΔΑΠ.

Στο Μαραθώνα οι σταθερές υποδομές που έπρεπε να υπάρχουν για ανεφοδιασμό νερού βρέθηκαν από πυροσβέστες και συντρόφους κατεστραμμένες, με αντλίες να λείπουν από τη θέση τους, σωληνώσεις κομμένες κάθετα και άλλα σχετικά εργαλεία να είναι εκτώς λειτουργίας εμφανώς από ανθρώπινο χέρι και όχι από τα στοιχεία της φύσης.

Για ευνόητους λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει αυτή τη στιγμή δε θα συζητήσουμε το που και πόσοι είναι οι σύντροφοι, δίνεται όμως η μάχη που πρέπει να δωθεί για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί μαζικά και συγκροτημένα κόντρα στις προβλέψεις των μπάτσων και στις αργοπορημένες βραδυνές εκφοβιστικές εξορμήσεις τους.

Δυστυχώς πρέπει να γίνεται η επιλογή να κινούνται οι σύντροφοι σε μεγάλες ομάδες οπότε δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα μέτωπα όπως θα μπορούσαν αν δεν είχαν στα πόδια τους ΟΠΚΕ, κρατική ασφάλεια, αντιτρομοκρατική και λοιπά καθάρματα τα οποία αράζουν στις ρίζες των βουνών και των λόφων κάνοντας χάζι και περιμένοντας τη μετακίνηση των εθελοντών για να τους πάρουν στο κατόπι ξανά.

Οι απλοί πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι σύντροφοί μας και όσοι από τους κατοίκους μπορούν να βάλουν ένα χεράκι δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες ώστε να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί από το τελευταίο πράσινο της Αττικής. Ο εχθρός τους όμως δεν είναι μόνο οι εμπρηστές και οι φλόγες, αλλά και οι μπάτσοι.

Μέλημα δεν είναι τα κωλόσπιτα ούτε τα αυθαίρετα ούτε οι βίλες κανενός. Για όσες και όσους όμως δεν έχουν σχετικές γνώσεις, πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να κατασβεστεί και το αυθαίρετο που καίγεται μέσα στο δάσος, γιατί αν αφεθεί στην τύχη του θα τροφοδοτήσει περισσότερο τη φωτιά με υλικά και ενέργεια.

Η προσπάθεια των μπάτσων να εγκλωβίσουν συντρόφους μεμονωμένα έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες, όσο τα κανάλια κάνουν σόου και δείχνουν ζωντανά εικόνες καταστροφής στην Αττική. Από τη στιγμή που έφτασε ο Μαρκογιαννάκης στο Μαραθώνα, τα μεικτά κλιμάκια διαφόρων υπηρεσιών αλωνίζουν με μεγαλύτερο μένος σε όλη την περιοχή τρέχοντας για να κλείσουν δρόμους και να μπλοκάρουν εξόδους ή εισόδους σε συγκεκριμένα σημεία. Έχουν επιστρατέψει επίσης και μηχανές στις οποίες επιβαίνουν δύο-δύο με πολιτικά. Επίσης, υπάρχει αυξημένο πρόβλημα επικοινωνίας με τα κινητά τηλέφωνα, που έχει επιβεβαιωθεί από όλους είτε είναι σύντροφοι είτε είναι πυροσβέστες είτε είναι κάτοικοι. Όπου βρίσκονται ανεπτυγμένοι οι μπάτσοι, τα κινητά κάνουν τρέλες.

Τα συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών συνειδητά κατεβάζουν τις κάμερες ή γυρίζουν σε αθόρυβες λήψεις χωρίς μικρόφωνα όταν μπροστά στα μάτια τους πυροσβέστες και εθελοντές και άνθρωποι των δήμων ουρλιάζουν προς τους μπάτσους να ανοίξουν τους δρόμους που κλείνουν κάθετα με τα τζιπ.

Είναι ανάγκη να μένουν ανοιχτοί δρόμοι για ανεφοδιασμό και νερό αλλά οι μπάτσοι κόβουν χωρίς προειδοποίηση κάθετα το δρόμο σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσουν συντρόφους και να τους ξεκόψουν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που επιβαίνουν στα συμβατικά της ασφάλειας και αντί να καλύπτουν τα γεγονότα συνοδεύουν χαμογελώντας ειρωνικά προς τον κόσμο τους μπάτσους στις εξορμήσεις τους πίσω από τους συντρόφους.

Οι μπάτσοι έχουν σταθμεύσει σε κεντρικό δρόμο και σε απόσταση ασφαλείας τέσσερα πούλμαν με ΜΑΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες τους καλούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση και αυτοί είναι αραχτοί στη σκιά των πούλμαν με πλήρη εξάρτυση.

Προς όλες και όλους που θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν έχουν ειδικές γνώσεις:

- Ενημερώστε και συμβάλλετε στην αντιπληροφόρηση κόντρα στους αλήτες που προσπαθούν για άλλη μια φορά να ενοχοποιήσουν το αναρχικό κίνημα για ένα έγκλημα που έκαναν οι ίδιοι.

- Μην μετακινείστε προς τις πυρκαγιές και μην χρησιμοποιείτε τα αυτοκίνητά σας σε δρόμους που χρησιμοποιούν αυτές τις ώρες οι υδροφόρες και τα πυροσβεστικά. Βοηθάτε περισσότερο από όσο φαντάζεστε με το να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

- Αν ασχολείστε με τη φωτογραφία, κάντε φωτογραφίσεις από αύριο κιόλας γιατί οι σύντροφοι που βρίσκονται στις πυρκαγιές δε μπορούν να έχουν το μυαλό τους σε αυτό. Πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες και ντοκουμεντα άμεσα σχετικά με το τι κάηκε ώστε από την επόμενη μέρα να βρεθούμε μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα και στα σχέδια της κυβέρνησης για την περιοχή.

Προς τους συντρόφους που έχουν γνώσεις και σκοπεύουν να κατευθυνθούν τώρα ή αργότερα προς τα μέτωπα:

- Κανένας μόνος του πουθενά για κανένα λόγο ούτε για πέντε λεπτά. Αν δεν έχετε παρέα, καλύτερα να μείνετε σπίτι σας παρά να δώσετε ευκαιρία στους μπάτσους αυτή την ώρα.

Ενημέρωση 10:07μμ

Βραδινή ενημέρωση από τα μέτωπα της φωτιάς:

Οι σύντροφοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, εκτός από κάποιους ελαφριούς μικροτραυματισμούς που αντιμετωπίζονται από τους ίδιους επιτόπου και δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Όσο αφορά πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους, υπάρχουν μερικοί τραυματισμένοι και κάποιοι με ελαφριά εγκαύματα αλλά τους έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες και κάποιοι έχουν μεταφερθεί έξω από τα μέτωπα.

Για τα κωλόσπιτα και τους πρώην καταπατητές νυν ιδιοκτήτες ας μη σπαταλήσουμε ούτε ενέργεια ούτε χρόνο τώρα. Έχουμε καιρό τις επόμενες μέρες να κάνουμε τον αγώνα που πρέπει για αυτό το θέμα. Η ιεραρχία της πυροσβεστικής δυστυχώς ρίχνει όλο το βάρος στην κατάσβεση και στην προστασία των πρώην αυθαιρέτων, κάνουν τα θελήματα των πολιτικών και των ψηφοφόρων, ενώ υπάρχουν και οι απλοί πυροσβέστες που κλαίνε για το δάσος που καίγεται. Οι δήμαρχοι έχουν υδροφόρες και υπαλλήλους σε διάφορα σημεία, αλλά τα αποσύρουν σταδιακά καθώς πέφτει η νύχτα. Ο αυτοαποκαλούμενος κρατικός μηχανισμός πάει για ύπνο σιγά σιγά, πίσω μένουν εθελοντές και οι απλοί πυροσβέστες.

Η μάχη θα δοθεί όλη τη νύχτα σε πείσμα της φωτιάς και των εμπρηστών που ακόμα και μετά την επέκταση των μετώπων δρουν σε διάφορα σημεία και δημιουργούν καινούργιες εστίες. Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι αφού κατάφεραν να κάψουν αυτά που είχαν κατά νου στην αρχή, τώρα εκμεταλλεύονται τη νύχτα για να οδηγήσουν τη φωτιά όσο πιο μέσα γίνεται στα μελλοντικά οικόπεδα-φιλέτα. Εμφανίζονται αυτοκίνητα στα πιο απίθανα σημεία που καλά καλά δεν υπάρχει δρόμος και μετά από λίγη ώρα ξεπηδάνε νέες φλόγες, ενώ υποτίθεται ότι οι μπάτσοι έχουν κόψει τους δρόμους.

Ο μεγαλύτερος όγκος των μπάτσων έχει υποχωρήσει με τα τζιπάκια προς ασφαλείς ψησταριές και ταβέρνες, ενώ παραμένουν εδώ και εκεί στην πλάτη των συντρόφων μικρές ομάδες ασφ-αλητών που όμως δε δείχνουν διατεθιμένοι να περάσουν όλη τη νύχτα στο βουνό. Από αύριο νωρίς το πρωί θα συνεχίσουν το βρώμικο παιχνίδι τους προκειμένου να καταφέρουν έστω και την τελευταία στιγμή να δημιουργήσουν προβοκάτσια. Μόνη τους έγνοια ήταν και είναι η σύλληψη κάποιου συντρόφου και το φόρτωμά του με αυτή την καταστροφή που βλέπετε.

Όσες και όσοι θέλετε να κάνετε κάτι και δεν έχετε γνώσεις πυρόσβεσης, πάρτε μια φωτογραφική μηχανή και πηγαίνετε από αύριο στις καμμένες περιοχές. Μην περιμένετε τα καθεστωτικά μέσα, μην περιμένετε κανένα να καταγράψει τι κάηκε και τι είναι μελλοντικό οικόπεδο. Καταγράψτε το έγκλημα.

Αν έχετε γνώσεις, οργανωθείτε σε πυκνές ομάδες, όχι σε μικρές παρέες. Και πριν χαράξει ξεκινήστε για τις περιοχές που θα έχουν μείνει ακόμα άκαυτες από την αποψινή επέλαση της φωτιάς. Πάρνηθα και Πεντέλη είναι το μεγάλο στοίχημα των εμπρηστών και της κυβέρνησης. Ας είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους, αλλά ταυτόχρονα ας μην είμαστε η εύκολη λύση για την προπαγάνδα τους. Πάντα να κινείστε σε ομάδες και ποτέ μόνοι σας.

Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας καλές μάσκες, παγούρι με νερό, κάτι φαγώσιμο που να μη χρειάζεται προετοιμασία, υλικά για πρώτες βοήθειες, κινητά τηλέφωνα με φορτισμένες μπαταρίες, ένα χάρτη της περιοχής που θα πάτε καθώς και ένα sleeping bag για να μπορείτε να ξεκουραστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου