Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Δύο νέες επιθέσεις σε πρόσφυγες

Δύο νέες επιθέσεις κατά προσφύγων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα καταγγέλλει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, συμβουλευτική οργάνωση του ΟΗΕ.

Στην πρώτη περίπτωση, στις 6 Αυγούστου, αιτών άσυλο από το Αφγανιστάν εμποδίστηκε από Ελληνα να περάσει συγκεκριμένο σημείο και όταν ρώτησε γιατί, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον δέκα άτομα, που τον κράτησαν πισθάγκωνα και τον ξυλοκόπησαν αφήνοντάς τον αναίσθητο και αιμόφυρτο στον δρόμο.

Στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν κατέγραψαν την καταγγελία αλλά τον παρέπεμψαν στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και παρέμεινε μέχρι τα ξημερώματα της επομένης καθώς τα τραύματά του ήταν σοβαρά. Επιστρέφει στο αστυνομικό τμήμα όπου αναβάλλουν δύο φορές την καταγραφή της καταγγελίας και εν συνεχεία το θύμα, με τη συνδρομή δικηγόρου του Συμβουλίου, κατέθεσε μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πάλι Αφγανό, αναγνωρισμένο πρόσφυγα που δέχεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθημερινά πιέσεις και απειλές να κλείνει το κατάστημά του νωρίς «για να μη μαζεύονται εκεί οι ξένοι». Στις 17/8, μάλιστα, που περίπου 10 άτομα χτυπώντας το τζάμι του μαγαζιού τού είπαν να το κλείσει κι εκείνος αρνήθηκε, κάλεσε την αστυνομία σε βοήθεια, αλλά η αστυνομία δεν εμφανίστηκε. Αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του, γεγονός που επαναλήφθηκε και στις 20/8 με την κληθείσα αστυνομία πάντα απούσα.

[Πηγή: Ελευθεροτυπία]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου