Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το Γκουαντάναμο της Πέτρου Ράλλη και το δικαίωμα στο κατουρείν

[από το μπλογκ «Αφημένες κάποιες Σκέψεις» της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ]

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, 30 αλλοδαποί , στην πλειονότητά τους αιτούντες και εν δυνάμει αιτούντες άσυλο, επιβιβάστηκαν παρά τη θέλησή τους και εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία της Χίου, σε καράβι στο λιμάνι της Χίου, προς άγνωστο προορισμό, στο πλαίσιο των «περίεργων» μεταγωγών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα- ο Αύγουστος προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες.

Από την ΜΚΟ ΛΑΘΡΑ (http://www.lathra.gr/) πληροφορούμαστε ότι 16 από τους εν πλω αλλοδαπούς διακομίστηκαν στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών. Κάποιοι συνέχισαν με προορισμό την Λαμία και κάποιοι άλλοι αγνοούνται.

Οι νεοφερμένοι της Πέτρου Ράλλη όλες αυτές τις ημέρες κρατούνται στην ταράτσα του κτηρίου καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα στέγασης αυτών. Μοιράζονται δε την ταράτσα μαζί με άλλους 13. Αυτονοήτως αλλά και σύμφωνα με τις πηγές μας, η ταράτσα δεν αποτελεί κατάλυμα. Οι άνθρωποι αυτοί στέκουν τις τελευταίες έξη ημέρες εκεί στην ταράτσα, απροστάτευτοι, αντιμετωπίζοντας τον αυγουστιατικό ήλιο αλλά και τις άξαφνες βροχές. Το φαγητό είναι λιγοστό, κρεβάτια δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και αποχωρητήρια.

Πληροφορούμαστε ότι εχθές το βράδυ, η απολύτως κατανοητή ένταση που υπάρχει σε αυτούς τους ανθρώπους της ταράτσας «εκτονώθηκε» με το συνήθη τρόπο: δυο άντρες της αστυνομίας χτύπησαν με γκλόμπ τους διαμαρτυρόμενους. Ο λόγος της διαμαρτυρίας; Ζητούσαν οι άνθρωποι να τους δίνεται η άδεια να κάνουν την ανάγκη τους στην τουαλέτα του κτηρίου, κι όχι εκεί μπροστά σε όλους εν τω μέσω της ταράτσα.

Είναι σίγουρο ότι η ομάδα αυτή των αλλοδαπών της ταράτσας, δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό εκεί. Το ζήτημα όμως είναι, που θα τους πάνε από εκεί; Και σε ποια χώρα. …

Ο Αύγουστος, και δη παραμονές της Παναγιάς, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για κάθε είδους βαρβαρότητα και επίλυση προβλημάτων με συνοπτικές διαδικασίες, και δεν αναφέρομαι μόνο στο συμβάν της Πέτρου Ράλλη.

Κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν ενδώσει ψυχή τε και σώματι στα αυγουστιατικά μπάνια του λαού, να μεταφέρουν με κάθε τρόπο τα γεγονότα αυτά.
Κι όποιος έχει διάθεση ας κάνει μια βόλτα από την Πέτρου Ράλλη- αύριο θα βρισκόμαστε κι εμείς εκεί.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου